Βέροια Ρεπορτάζ

Διαστάσεις πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η αντιπαράθεση ΔΗΠΕΘΕ – ΚΕΠΑ

Δήμητρα Σμυρνή

Η διαμαρτυρία στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη για την έλλειψη συνεργασίας από τη μεριά της ΚΕΠΑ σε θέματα προγραμματισμού της λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ, προκάλεσε τη δημοσίευση επιστολής του Διευθυντή της ΚΕΠΑ, Γιάννη Καμπούρη, και τη  χθεσινή απάντησή της στον Τύπο από τον Νίκο Μαυροκεφαλίδη, η οποία είχε και την έγκριση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ.

Αποτέλεσμα όλης της έντασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις δύο κοινωφελείς επιχειρήσεις της Βέροιας ήταν να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με την εμπλοκή και δημοτικών συμβούλων, που πήραν θέση.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Μαρκούλης, εξαίροντας αρχικά την ιστορία του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας στο χώρο του Πολιτισμού, διατύπωσε την απορία του πώς είναι δυνατόν να τοποθετείται ένας υπάλληλος αντί του Προέδρου της ΚΕΠΑ, σε μια τόσο οξεία αντιπαράθεση, αλλά και πώς ο Δήμαρχος δεν μπορεί να διευθετήσει τη διαφορά ανάμεσα σε δυο ανθρώπους της ίδιας παράταξης, συντονίζοντας τις δύο δράσεις.

Οξύτατη κριτική άσκησε και η Σοφία Ελευθεριάδου, στις δηλώσεις του Γιάννη Καμπούρη, στηλιτεύοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής με τη φράση: «Για μια ακόμη φορά υπάλληλος του Δήμου κάνει δηλώσεις και δεν παίρνει απάντηση. Η Δημοτική Αρχή μένει άπραγη. Ο άνθρωπος αυτός κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε κίνηση να τον σταματήσει.»

Την απορία του πώς μπορεί να επιβάλλει πολιτική ένας απλός υπάλληλος του Δήμου εξέφρασε και ο σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Γιώργος Σοφιανίδης, τοποθετήθηκε πάνω σε όλα τα προηγούμενα λέγοντας:

«Από τότε που ανέλαβα ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, η τακτική που εφάρμοσα ήταν ο διάλογος. Διάλογος και πολλές συναντήσεις μπορούν να λύσουν τα προβλήματα. Καλό είναι να χτυπούν εμένα, γιατί εγώ παίρνω τις τελικές αποφάσεις. Δεν είναι πειθαρχικό παράπτωμα να εκφέρει κανείς άποψη, όπως έκανε ο κ. Καμπούρης, όταν έχει μια πείρα 30 χρόνων.

Διαφωνώ με το να βγαίνουν οποιεσδήποτε θέσεις σε εφημερίδες, όταν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Αυτό έκανα και με την προτροπή του Δημάρχου, διάλογο.

Η ΚΕΠΑ η δική μας βρίσκεται πολύ ψηλά χάρη στην αυτοθυσία των υπαλλήλων της, που δουλεύουν πρωί – βράδυ και Σαββατοκύριακο κάποιες φορές. Δεν απαξιώνουμε, λοιπόν, ανθρώπους που έχουν κάποια διαδρομή.»

Οι δηλώσεις του Γ. Σοφιανίδη προκάλεσαν την έκρηξη του Ν. Μαυροκεφαλίδη, που αναφώνησε: «Γιατί καλύπτετε αυτήν την αθλιότητα κ. Σοφιανίδη; Με τη στάση του συγκεκριμένου ατόμου προσβάλλεται ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο» κατέληξε οργισμένος.

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, λειτουργώντας ως πυροσβεστήρας στο εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε, προσπάθησε να παίξει συμβιβαστικό ρόλο με τα παρακάτω:

«Ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει σ’ αυτόν το καλύτερο. Έτσι ίσως, ο ένας, κάποιες φορές μπαίνει στο χώρο του άλλου.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης είναι υπερδραστήριος. Αν του δίναμε τη Στέγη, θα ήταν ικανός κάθε μέρα να τη γεμίζει.

Όμως η σχέση ΚΕΠΑ – ΔΗΠΕΘΕ είναι ετεροβαρής. Η ΚΕΠΑ είναι μια καλά στελεχωμένη επιχείρηση, σε αντίθεση με το ΔΗΠΕΘΕ, που έχει μόνο έναν υπάλληλο. Έκανα συζητήσεις και με τα δύο μέρη, τις οποίες, βέβαια, δε θα δημοσιοποιήσω.»

Το κεντρικό θέμα, λοιπόν, που τάραξε τα νερά του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν το συγκεκριμένο και ο απόηχός του έμεινε και μετά τη συνεδρίαση, σε πηγαδάκια που σχηματίστηκαν

banner-article

Ροη ειδήσεων