Παρουσίαση βιβλίου. "Ο Κλεπταποδόχος" του Θανάση Δέλλα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας

12705462_448859328640978_6977590425827401324_n(1)

Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Κλεπταποδόχος» (εκδόσεις Οσελότος) του Θανάση Δέλλα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 7. 30 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Χατζηκώστας Αλέκος (δημοσιογράφος, εκδότης συγγραφέας)
Καρασάββας Δημήτρης (δημοσιογράφος, Ποιητής)
Σαράντη Βαρβάρα (φιλόλογος)

Συντονίζει η Βούλα Κοτσάλου

Με την συμπαράσταση της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β’ θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος τηλ. 23310-24879

Είσοδος Ελεύθερη
Οπισθόφυλλο βιβλίου

Ο κλεπταποδόχος, είναι μια σειρά από έξι διηγήματα που περιγράφουν περιστατικά και ανθρώπους μιας άλλης εποχής – όχι και τόσο μακρινής.

Ο συγγραφέας Θανάσης Δέλλας, τα είχε «φυλάξει» για πολλά χρόνια στην μνήμη και την ψυχή του. Θεώρησε χρέος του, να τα ξαναφέρει στο φως, αμείβοντας με αυτόν τον τρόπο τους πρωταγωνιστές των «κλεμμένων» διηγημάτων του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣdellas

Ο Θανάσης Δέλλας γεννήθηκε το 1966 στην Βέροια από γονείς αγρότες. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο πανέμορφο, ορεινό χωριό Ριζώματα, στα ριζά των μυθικών Πιερίων Όρεων. Αποφοίτησε από το τρίτο Λύκειο Βέροιας, στην οποία έζησε ως έφηβος μακριά από την οικογένεια του (για να ολοκληρώσει τις λυκειακές σπουδές του). Αργότερα ως ενήλικας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο έκανε και το μεταπτυχιακό του στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δούλεψε από μικρό παιδί σε διάφορες εργασίες (εργοστάσια, εφημερίδα, χωράφια κ.λ.π.). Στη συνέχεια και επί είκοσι επτά έτη εργάστηκε σαν τραπεζικός υπάλληλος, από ταμίας μέχρι διευθυντής καταστήματος.

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την δημοσιογραφία εκδίδοντας επί σειρά ετών μηνιαία εφημερίδα πολιτιστικού, ιστορικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Εκλέχτηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος, (δήμου Μακεδονίδος, δήμου Βέροιας). Διετέλεσε μέλος της διοίκησης δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Σύλλογος Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας, Εργατικό Κέντρο Βέροιας). Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.
Είναι το δεύτερο συγγραφικό έργο του το οποίο έχει εκδοθεί.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29622 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια