Τοπικά

Το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων επισκέφθηκε τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ, στη Σφηκιά

 

Μία ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στον Υδρο-Ηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ, κοντά στην Σφηκιά, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, οι Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων – Σφηκιάς – Δασκίου.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργεί το εργοστάσιο με την τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε με το Φράγμα του Αλιάκμονα. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την λειτουργία κάθε τμήματος. Είδαν την αίθουσα ελέγχου παραγωγής ενέργειας, τους στροβίλους και τις γεννήτριες. Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι η ενέργεια που μένει ανεκμετάλλευτη τις βραδινές ώρες, χρησιμοποιείται για την επαναφορά του νερού από το ποτάμι προς την λίμνη, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθεί η δυναμική του ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τις ώρες της ημέρας.

Παράλληλα, χάρη στις εύληπτες, ενδιαφέρουσες εξηγήσεις του ξεναγού, έγινε κατανοητό ότι η υδρο-ηλεκτρική ενέργεια έχει ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς δεν μολύνει ούτε ρυπαίνει τα νερά. Επί πλέον, το Φράγμα συντελεί στην καλύτερη άρδευση του βεροιώτικου κάμπου και την πρόληψη πλημμυρών.

Τα παιδιά θαύμασαν το τεχνολογικό επίτευγμα αλλά και την ψυχική δύναμη όσων εργάζονται 8 ώρες ημερησίως σε βάθος 15 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του ποταμού με τεχνητό φως, σχεδόν 70 μέτρα από την επιφάνεια του ταμιευτήρα νερού (της τεχνητής λίμνης).

Το Δημοτικό Σχολείο ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία και την παραστατική ξενάγηση το προσωπικό, ιδιαίτερα δε τον κύριο Βασίλειο Ιωσηφίδη, μηχανολόγο, και την κυρία Ελένη Μπαλτζή.
Ο Διευθυντής του Σχολείου

Μιχαήλ Αθ. Μπούρας

banner-article

Ροη ειδήσεων