Βέροια

Μουσικό Σχολείο Βέροιας: “Είμαστε ό,τι τρώμε”

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε την Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου ο κ. Θεοφάνης Κουτρουλιάς, διαιτολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα της 4ης ενότητας «Φροντίζω για τη διατροφή και την υγεία μου» με πρωτοβουλία της φιλολόγου, Ιντζεβίδου Κυριακής.

Ο κ. Κουτρουλιάς μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη του πρωινού γεύματος, ενημέρωσε για την ισορροπημένη διατροφή και τη διατροφική πυραμίδα και τόνισε τη σημασία της διαμόρφωσης ορθής διατροφικής συμπεριφοράς από πολύ μικρή ηλικία τόσο σε οικογενειακό επίπεδο όσο και στο σχολείο, θέματα που αποτελούν το θεματικό άξονα της ενότητας.

Οι περισσότεροι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη συνάντηση αυτή και συμμετείχαν ενεργά κάνοντας πολλές ερωτήσεις. Συνειδητοποίησαν ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αλλαγή στις διατροφικές τους επιλογές με γνώμονα την υγιεινή διατροφή, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, δημητριακά και φρέσκους χυμούς και να περιορίσουν την κατανάλωση των τροφών των φαστφούντ. Μετά το τέλος της συνάντησης έφτιαξαν «το διαιτολόγιο της τάξης τους» , ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής το οποίο δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ακολουθήσουν.

Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και τον κ. Κουτρουλιά για τις πολύτιμες πληροφορίες και ευχόμαστε να γίνονται συχνά τέτοιες δράσεις στα σχολεία που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία.

Από τη Δ/νση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

banner-article

Ροη ειδήσεων