Αγροτικά

Γιώργος Ουρσουζίδης: Οι αγρότες αντιδρούν, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Βουλευτή:

Συνάντηση με το Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Μελαχροινό, και στελέχη του υπουργείου είχαν την Παρασκευή 22/01/16, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουρσουζίδης Γιώργος και Σηφάκης Γιάννης.

Οι βουλευτές κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του σύνθετου προβλήματος του φορολογικού – ασφαλιστικού, που αφορά στους αγρότες, αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τόνισαν ότι, οι αγρότες, οι επιτηδευματίες και εν γένει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν από καιρό εκδηλώσει αδυναμία καταβολής εισφορών και έχουν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, και ότι ζούμε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου η πλειοψηφία του λαού μας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα που διαμορφώθηκε, σαν αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, αυτό του μόχθου, που στηρίζει με τις δυνάμεις του διαχρονικά την ανάπτυξη του τόπου, καλείται να πληρώσει δυσανάλογα ποσά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

● Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι, οι αγρότες αντιδρούν, όχι επειδή δεν θέλουν να ανταποκριθούν, αλλά επειδή δεν μπορούν.

Βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας μια βιώσιμη λύση για το φορολογικό, όπου θα αναγνωρίζονται όλες οι δαπάνες τους, εποχιακοί εργάτες γης, εργατική δαπάνη των μελών οικογενείας, οι αποσβέσεις να υπολογίζονται στις δαπάνες παγίως, ώστε να μειωθεί η φορολογητέα ύλη και αντίστοιχα οι ασφαλιστικές εισφορές να προσεγγίζουν της υφιστάμενες εισφορές.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα ότι, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να ρυθμιστούν, με τρόπο που να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή οικονομική πραγματικότητα, δηλαδή, να μη συνδέονται με τις τρέχουσες εισφορές.

Το αφορολόγητο όριο, για τις επιδοτήσεις/ αποζημιώσεις, μέχρι 12.000 € να συνεχίσει να ισχύει, όπως ισχύει σήμερα. Ωστόσο τέθηκε το ζήτημα ενός μικρού ποσού αφορολόγητου εισοδήματος, ώστε να μην αδικούνται όσοι δεν λαμβάνουν καθόλου ή ασήμαντες επιδοτήσεις.

Τόσο ο Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και τα στελέχη του υπουργείου, έδειξαν κατανόηση στα ζητήματα που ετέθησαν και δήλωσαν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την τεκμηρίωσή τους, ώστε να αξιολογηθούν και να θεσμοθετηθούν.

Οι βουλευτές Ημαθίας και Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ

Ουρσουζίδης Γιώργος
Σηφάκης Γιάννης

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας