Αγροτικά Κοινωνία

Αγροτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας: “Είμαστε αποφασισμένοι να τραβήξουμε μέχρι την δικαίωση του αγώνα” – Δηλώσεις Βαγγέλη Μπούτα – Video

 

Απο το μπλόκο της Νίκαιας

Αγωνιστικό χαιρετισμό προς τους χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο της Νίκαιας απευθύνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» και Αγροτικοί Σύλλογοι Μαγνησίας.

Τονίζουν, ότι το μπλόκο αποτελεί σημείο αναφοράς του αγώνα για την επιβίωση και καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για τον τραβήξουμε μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας», υπογραμμίζουν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Xαιρετίζουμε τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες από όλη τη Θεσσαλία που με τα τρακτέρ τους έστησαν πανίσχυρο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. Καλούμε όσους συναδέλφους που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ήρθαν την πρώτη μέρα, να έλθουν στο μπλόκο τις επόμενες μέρες, για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, δίπλα μας, συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα μας. Και τους καλούμε να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, καθώς η πείρα μας έχει διδάξει ότι η λαϊκή συμμαχία δίνει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στην πάλη μας.

Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της. Του αγώνα που στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση και μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα. Θα είναι το βασικό αγωνιστικό μετερίζι στην σκληρή μάχη που είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου που μας εξοντώνουν.

Αυτά τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα θέλουν να μας τα επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν την ΚΑΠ, τα μονοπώλια και οι εμποροβιομήχανοι που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, για να συγκρουστούμε με την πολιτική τους βγήκαμε στους δρόμους.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων, όπως ιεραρχούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης που καθορίστηκε στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε συντονισμό με τα άλλα μπλόκα που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο των αιτημάτων και την προοπτική του αγώνα μας, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πάλη, θα αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για να την αναγκάσουμε να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για τον τραβήξουμε μέχρι το τέλος, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα μας.»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Αντίπαλός μας η ΕΕ, η πολιτική της κυβέρνησης και όσοι εκμεταλλεύονται τον κόπο των αγροτών

Αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές της ΕΕ, της κυβέρνησης και όλων αυτών, τραπεζών και βιομηχάνων, που εκμεταλλεύονται τον κόπο των μικρομεσαίων αγροτών, τόνισε σε δήλωσή του, από το μπλόκο της Νίκαιας ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Όπως είπε, το μπλόκο της Νίκαιας δεν ανταγωνίζεται κανένα μπλόκο και προανήγγειλε την κλιμάκωση του αγώνα από αύριο που το μπλόκο θα ενισχυθεί με όσους δεν μπόρεσαν να πάνε την Πέμπτη.

902.gr

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας