Αγροτικά Νάουσα

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” καλεί τους αγρότες τη Δευτέρα 11 Γενάρη…

 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να πάρουν μέρος στη σύσκεψη – συγκέντρωση τη Δευτέρα 11 Γενάρη και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα.

Όλοι στους δρόμους του αγώνα.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας, μπορούμε να στηριζόμαστε. Χάσαμε όταν δεν αγωνιστήκαμε, όταν υποκύψαμε σε εκβιαστικά διλλήματα και το φόβο, όταν μας ξεγέλασαν με διάφορες υποσχέσεις, όταν πιστέψαμε σε ψέματα και αυταπάτες.

Καμιά εμπιστοσύνη στους αγροτοσυνδικαλιστές και αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ που είναι σταθερά απέναντί μας γιατί είναι με την ΚΑΠ και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ζητούν αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα όπως και οι βιομήχανοι για να περάσουν στη δική τους τσέπη επιπλέον επιδοτήσεις και νέα κέρδη.

Σκέψου όσα σου λέμε. Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000ευρώ προσαυξημένο με 5.000ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Κατάργηση μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα – είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγρότες.

Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.

Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000ευρώ.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κα, ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.
Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός μας από το εμπάργκο.

Όχι στον αφανισμό των μικρών φυτωριούχων με την υποχρεωτική επιβολή πρόσληψης γεωπόνου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας