Ρεπορτάζ Τοπικά

ΠΑΜΕ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ

faretra.info

Μεγάλη και με παλμό σήμερα, 3 Δεκέμβρη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια.

Χαιρετισμούς, πριν την κεντρική ομιλία, απεύθυναν στους συγκεντρωμένους εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΕΒΕ, της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Βέροιας, των μαθητών, καθώς και εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ.

Κεντρική ομιλήτρια στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν η εκπαιδευτικός Άννα Κοκοζίδου μέλος του ΔΣ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ημαθίας.

«Είμαστε εδώ απ’ όλους τους χώρους δουλειάς», είπε μεταξύ των άλλων η ομιλήτρια, «αποφασισμένοι, όχι απλώς να δείξουμε τη δύναμή μας αλλά να την επιβάλουμε κιόλας…

Απεργούμε σήμερα και διαδηλώνουμε, γιατί τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση κι αυτά που ετοιμάζει να φέρει μέσα στο Δεκέμβρη και τους επόμενους μήνες, θα είναι η ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, τις παροχές υγείας πρόνοιας και θα φέρουν νέα πλήγματα σε μισθούς…»

«Απαιτούμε και παλεύουμε για: Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Να σταματήσει η φοροληστείας και οι ομαδικές απολύσεις. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων…»

Σ’ άλλο σημείο της ομιλίας τονίστηκε ότι «είναι γνωστές οι δυσκολίες του αγώνα όμως δεν πρόκειται να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας ούτε και να κάνουμε πίσω. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια. Ή με το καπιταλιστικό κέρδος ή με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών! Τρίτος δρόμος δεν υπάρxει

 faretra.info

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Παρέχει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, νέα δάνεια και ζεστό χρήμα που πληρώνει και πάλι ο λαός…»

Στη συνέχεια η ομιλήτρια έκανε αναφορά στους πρόσφυγες αναδεικνύοντας το ρόλο και τα εγκλήματα των καπιταλιστών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε να δυναμώσουμε αλληλεγγύη στα ταξικά αδέρφια μας, στους πρόσφυγες, στους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Κλείνοντας η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ είπε ότι είμαστε σε πόλεμο και το εννοούμε για να μην περάσουν και νέες θηλιές στο λαιμό μας, για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε τα πάνω κάτω.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία με τα συνθήματα του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

 faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας