Τοπικά Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ημαθίας: Λύνονται θέματα εφημεριών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου ενημερώνει ότι με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή επιλύονται ζητήματα εφημεριών, υπερωριών κ.λπ. ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους διοικητές των ΔΥΠΕ να κατανέμουν και να ανακατανέμουν τις εγκεκριμένες πιστώσεις μεταξύ των νοσοκομείων της εποπτείας τους βάσει των αναγκών τους και των πραγματοποιημένων εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε πολλά νοσοκομεία – που λόγω των περικοπών των περασμένων ετών δεν φτάνουν τα χρήματα για την πληρωμή τακτικών εφημεριών, υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων – να πληρώνουν τώρα τις τακτικές εφημερίες υπερωρίες και από ίδια έσοδα.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να διατίθενται συμπληρωματικά, πέραν των εγκεκριμένων πιστώσεων, τα ποσά αυτά ώστε να μπορούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προκαταβολικά να πληρώνουν τις τακτικές εφημερίες και τις υπερωρίες του προσωπικού. Με τον τρόπο αυτό λύνεται και ένα θέμα που έχει να κάνει με την πληρωμή των εφημεριών στα δυο νοσοκομεία και το κέντρο υγείας του νομού μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων