Απόψεις Πολιτική

“Ας φοράμε κι αλεξίπτωτο” του Θανάση Καρτερού

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, ο προσωρινός της Ν.Δ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα για συμβούλιο των αρχηγών δείχνει «την αδυναμία του να κυβερνήσει και να τηρήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις του». Συμπλήρωσε ότι θα πάει βέβαια στη σύσκεψη, αλλά δεν θα συναινέσει στα τερτίπια -έτσι ακριβώς- του Τσίπρα.

Η Φώφη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, θα πάει στο συμβούλιο, αλλά τον αγρίεψε στο τηλέφωνο τον Τσίπρα. Έριξε και τα “τιτιβίσματά” της ότι δεν θα συναινέσει σε «παρωδία διαλόγου». Και ο Σταύρος θα πάει στο συμβούλιο, αλλά δήλωσε επιφυλακτικός, αμφισβήτησε την ειλικρίνεια του Τσίπρα, πρόλαβε και να τον χαρακτηρίσει, πριν από το τηλεφώνημα, δημαγωγό.

Ο Βορίδης δήλωσε ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί, να αναλάβει ο Σαμαράς και να συνεχίσει το έργο της η Ν.Δ. Η Ντόρα δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει ο Τσίπρας, αλλά αφού ζητήσει συγγνώμη από τον λαό. Ο Κουτσούμπας απάντησε ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Και ο Λεβέντης δήλωσε ότι θα πάει χωρίς να βρίσει. Αυτή κι αν είναι είδηση.

Η Γεροβασίλη χαρακτήρισε από τη μεριά της κυβέρνησης απολύτως δευτερεύουσας σημασίας τις όποιες κριτικές και αντιδράσεις. Το θετικό είναι ότι θα γίνει η σύσκεψη είπε. «Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν» πρόσθεσε.

Για να σας πω την αμαρτία μου, εγώ δεν είμαι βέβαιος. Κι αν στο Μαξίμου όντως πιστεύουν ότι αυτοί οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν οποιαδήποτε διάθεση να συμβάλουν σε οτιδήποτε, πέραν της φθοράς της κυβέρνησης, τότε δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Η οποία λέει ότι όλος ο θίασος Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, έχει έναν διακαή πόθο: Να τους ξεφορτωθεί!

Αν δεν δείξουν κάποια σοβαρότητα μπροστά σε τόσο σοβαρά ζητήματα, θα εκτεθούν μπορείς να πεις. Θα εκτεθούν! Ο Βορίδης, η Ντόρα, ο Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Σταύρος. Πόσο δηλαδή ακόμα να εκτεθούν; Πόσες βόμβες να ρίξουν στην οικονομία; Πόσους λάκκους να σκάψουν στην κοινωνία; Πόση κινδυνολογία να επιστρατεύσουν; Και πόσα κοσμητικά επίθετα;

Τέλος πάντων. Μακάρι να άρχιζε ένας διάλογος ουσίας. Μια αντιπαράθεση ουσίας. Ας είμαστε προσγειωμένοι όμως. Ή, αν μας γοητεύουν οι συναινετικές πτήσεις, ας φοράμε καλού – κακού κι αλεξίπτωτο…

avgi.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας