Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση κατά του Κουμουτσάκου – Όλες οι αντιδράσεις – Video

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Όλες οι αντιδράσεις
Την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκου από ομάδα ατόμων που βρέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος χθες το απόγευμα, καταδίκασαν τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος, δέχθηκε επίθεση, ενώ πήγαινε προς τη Βουλή, από ομάδα τραμπούκων, οι οποίοι βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε δηλώσεις και μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, μια ομάδα ατόμων που καθόταν δίπλα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ήταν παρόντες στη συγκέντρωση, κατευθύνθηκαν προς τον βουλευτή της ΝΔ.

Άρχισαν να τον σπρώχνουν και μετά από λίγο μια άλλη ομάδα περίπου 15 ατόμων άρχισε να του πετάει νεράντζια και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν.

Εκείνη την ώρα επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και ο κ. Κουμουτσάκος κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τη διμοιρία για να προφυλαχτεί. Ακολούθησε συμπλοκή των αστυνομικών με την ομάδα που επιτέθηκε στον βουλευτή.

Ο κ. Κουμουτσάκος λίγο αργότερα έφυγε και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, όμως και πάλι μια ομάδα ατόμων πήγε να του επιτεθεί και ακολούθησε νέος γύρος συμπλοκών με τους αστυνομικούς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης στον κ. Κουμουτσάκο

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον προπηλακισμό

Τι δήλωσε ο Κουμουτσάκος στην Ολομέλεια

“Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ξευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο” τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και έχοντας εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια από την επίθεση αυτή.

“Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υποστεί τη βιαιοπραγία ακραίων απαραδέκτων τραμπούκων, ότι αυτή την δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή να αναπτυχθούν αυτοί, τη δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε” είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

“Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί που επιχείρησαν να καπηλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας”, ανέφερε ζητώντας να καταδικαστεί το περιστατικό.
Ο βουλευτής της ΝΔ θα υποβάλλει μήνυση κατά των δραστών.

Καταδίκασαν την επίθεση

Ο Φίλης για την επίθεση στον Κουμουτσάκο 
«Θέλω να εκφράσω τη συμπάθειά μου για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος όπως επίσης και για όσα παραλίγο να υποστεί και ο κ. Βαρβιτσιώτης που διέφυγε από την μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς πάνω στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε:
«Μερικές εκατοντάδες οι οποίοι κερδοσκοπούν πολιτικά, μερικοί οι οποίοι με τρόπο επαγγελματικό διαχειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων, με τρόπο εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό».
«Ποιοι οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Ποιοι όπλιζαν μόλις πρόπερσι με μαχαίρια τους εγκληματίες για να σκοτώνουν φτωχούς ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας; Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του νεοφασισμού στην απειλή του ρατσισμού μπροστά στους τραμπούκους, οι οποίοι, αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν. Είναι εδώ μπροστά μας και προκαλούν τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτητη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ΝΔ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Οι ΑΝΕΛ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο
Τον προπηλακισμό του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα, καταδίκασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπουκική επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.

Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία»

Το ΚΚΕ για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει:
«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

Η Γεννηματά για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

“Ο κ. Φίλης έχει πολλή δουλειά να κάνει στο υπουργείο Παιδείας αντί να επιδίδεται σε πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις. Και βέβαια καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που έγινε κατά μελών του κοινοβουλίου από ελάχιστους ακροδεξιούς που καμία σχέση δεν έχουν με τον ποντιακό ελληνισμό” είπε στη βουλή η Φώφη Γεννηματά με αφορμή τον προπηλακισμό του Γιώργου Κουμουτσάκου.

“Ο κ. Φίλης που έσπευσε και αυτός να τους καταδικάσει ας προβληματιστεί: ποιος θρέφει το διχασμό και δίνει αφορμή στις ακροδεξιές λογικές;” τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας τον παρακολουθεί με αμηχανία. “Ας ρίξει μια ματιά στις τουρκικές εφημερίδες για να κατανοήσει τη ζημιά που γίνεται ενόψει της επίσκεψής του” επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο enikos.gr για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκτός από τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής , καταδίκασαν και οι οργανώσεις των Ποντίων, που οργάνωσαν την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας» είπε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χρήστος Τοπαλίδης αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος

«Εμείς οι απόγονοι των γενοκτονημένων Ποντίων, αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και δεν υπάρχει κανένας Πόντιος στον οργανωμένο χώρο ο οποίος να χρησιμοποιεί τέτοιας μορφής απαράδεκτη βία, απέναντι στον οποιοδήποτε».
enikos.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας