Τοπικά

Φρόσω Καρασαρλίδου: Η παραπέρα αποδυνάμωση αστυνομικών τμημάτων στην Ημαθία θα αποβεί σε βάρος της προστασίας των πολιτών

Σύμφωνα με Δελτίο τύπου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου:

Είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα με αφορμή τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Αστυνομικού Τμήματος Νάουσας και κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, ζητώντας να πληροφορηθεί το βάσιμο των πληροφοριών και τα σχέδια του υπουργείου.

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο για τα παραπάνω αστυνομικά τμήματα αλλά βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα γενικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων. Έκανε γνωστό ότι πριν από οποιαδήποτε απόφαση θα ενημερωθούν οι βουλευτές και θα γίνει διαβούλευση με τις τοπικές αρχές κάθε περιοχής.

Η Φρόσω Καρασαρλίδου τόνισε ότι στις πιο πάνω πόλεις ήδη υπάρχει υποβάθμιση των υπηρεσιών και ότι η παραπέρα αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων τους θα αποβεί σε βάρος της προστασίας των πολιτών σε μια περίοδο μάλιστα που η εγκληματικότητα αυξάνει και το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά.

banner-article

Ροη ειδήσεων