Παιδεία Τοπικά

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της για τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών – Απαιτεί άμεσους μόνιμους διορισμούς

Η ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτησή της, για το γεγονός ότι ενώ οδεύουμε προς τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου- τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Ημαθίας, εξακολουθούν και παραμένουν πολλά.

Ενάμιση μήνα μετά από την έναρξη του σχολικού έτους, είναι δεκάδες οι ελλείψεις σε καθηγητές. Καθημερινά χάνονται εκατοντάδες ώρες μαθημάτων, τα σχολεία δυσκολεύονται να συντάξουν πλήρες πρόγραμμα και υπολειτουργούν.

Οι διορισμοί που έχουν γίνει είναι λίγοι και δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των πραγματικών διδακτικών ωρών. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στην προσπάθειά της να λύσει το πρόβλημα των ελλείψεων, κατανέμει τους «ελάχιστους προσληφθέντες» εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής) σε περισσότερα από δυο σχολεία, ώστε «όλοι να έχουν από λίγο». Διαφωνούμε με αυτήν την τακτική. Η λογική που λέει “να μοιράσουμε τη φτώχεια μας” δεν δίνει λύση στο θέμα των κενών στα σχολεία και πολύ περισσότερο δεν συμβάλλει σε μια ουσιαστική και αποτελεσματική μορφωτική διαδικασία .

Όλη αυτή η κατάσταση έχει σαν πρώτα «θύματα» τους ίδιους τους μαθητές. Ιδιαίτερα τραγικό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί πλήρως τα Λύκεια από καθηγητές που διδάσκουν μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Κατά συνέπεια, απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν όλοι εκείνοι οι μόνιμοι διορισμοί που θα μπορέσουν να καλύψουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι αντιδραστικές και αντιλαϊκές επιλογές που μέσω της πολιτικής του 3ου Μνημονίου προωθούνται σήμερα στην εκπαίδευση θα αποτελέσουν ακόμα ένα χτύπημα στην λειτουργία του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο  Γεν. Γραμματέας

    Μαυρομάτης Γιάννης                                                                         Μόσχος Αλέκος

banner-article

Ροη ειδήσεων