Κοινωνία Τοπικά

Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία – Σε περιοχή των Γιαννιτσών έκρυβε τα αρχαία

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) μαρμάρινα τμήματα επιτύμβιων στηλών.

Συνελήφθη χθες (18-10-2015) το μεσημέρι, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, ο 47χρονος εντοπίσθηκε να έχει επιμελώς κρυμμένα σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσών, έντεκα (11) μαρμάρινα αποτμήματα επιτύμβιων στηλών των Ρωμαϊκών χρόνων με εικονιστικές παραστάσεις.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με γνωμάτευση του αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, τα τέσσερα (4) ανευρεθέντα τμήματα αποτελούν μία σχεδόν ακέραιη επιτύμβια στήλη με επιγραφή στην αετωματική επίστεψη και τα άλλα επτά (7), μία δεύτερη, επίσης σχεδόν ακέραιη, με επιγραφή στο κάτω τμήμα της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

2015-10-19 ΑΡΧΑΙΑ 2

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας