Τοπικά

Εκδηλώσεις μνήμης στην Ημαθία για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 θα γίνουν στη Βέροια, υπό την αιγίδα της Π.Ε Ημαθίας οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται για να τονιστούν ιδιαίτερα τα γεγονότα της δραματικής εκείνης περιόδου των διωγμών και του ξεριζωμού των Ελλήνων της ς από τις πατρογονικές εστίες από τους Τούρκους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής.

Κυριακή 04-10-2015

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 4ηςης Οκτωβρίου 2015.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου 2015.

07.30΄: Θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

08.00΄: Επίσημη έπαρση της Σημαίας

10.00΄: Παράταξη στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, καθώς και των αντιπροσωπειών Προσφυγικών Σωματείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών στο χώρο προ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Πέτρου και Παύλου.

10.10΄:Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αρχών και του Λαού.

10.15΄: Πέρας προσέλευσης των επισήμων.

10.30΄:Τέλεση Μνημοσύνου με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, υπέρ των σφαγιασθέντων αδελφών μας κατά τη Μικρασιατική καταστροφή. Ομιλία στον Ιερό Ναό από τον κ. Συμεών Δερέ, ιατρό, μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας.

11.15΄: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου. Σιγή ενός λεπτού-Εθνικός Ύμνος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας
Κώστας Καλαϊτζίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας