Βέροια

Φορείς της Βέροιας: “Όλοι μαζί στον αγώνα – Για να μην υπάρχουν πουθενά πρόσφυγες και παιδιά δυστυχισμένα”

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΚΑΠΑ & ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά,ψωμί για τοστ, παξιμάδια συσκευασμένα, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, κλπ. όπως γάλατα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, χειμερινά ρούχα – κουβέρτες κλπ και φάρμακα παυσίπονα – αντιπυρετικά – γάζες – αντισηπτικά.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

Για συμμετοχή άλλων φορέων και για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε τηλ
Σαρημιχαηλίδης Παύλος 6973370581 & Παπαδοπούλου Μανή 23310-24794

ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας Ώρες: 5μμ- 9μμ Από Κυριακή Έως Πέμπτη
Στέγη Γραμμάτων Δήμου Βέροιας Ώρες : 9πμ-1μμ & 5μμ-9μμ Καθημερινά
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Βέροιας Ώρες : 9πμ- 3μμ Δευτέρα έως Παρασκευή

Ταυτόχρονα τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν όπως ( όσπρια- ζυμαρικά – αλεύρι – λάδι κλπ) θα διανεμηθούν σε οικογένειες του Δήμου που έχουν την άμεση ανάγκη στήριξης, μέσω του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας και της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Η προσπάθεια είναι συλλογική και θα κορυφωθεί με 2ημερο εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας Παρασκευή 9/10 & Σάββατο 10/10.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των φωνών που ζητούν παύση των εχθροπραξιών στη Συρία και καταδικάζουμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που σπέρνουν πολέμους για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

Λέμε ΟΧΙ στη σύγχρονη αποικιοκρατία που για να γεμίσει τα Ταμεία της, εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και δημιουργεί ορδές προσφύγων.

Καλούμε τον ΟΗΕ να παρέμβει για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και την προστασία των πόλεων, ώστε να σταματήσει ένας ακόμη ξεριζωμός.

Καλούμε την Ευρώπη που «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», να ανταποκριθεί στο ανθρωπιστικό καθήκον ανακούφισης των προσφύγων, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και κυρίως στην ανθρώπινη ζωή και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο Ελληνικός λαός, μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον οικονομικής εξαθλίωσης, στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στο πρόβλημα, οργανώθηκαν και οργανώνονται ομάδες πρωτοβουλίας για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

Είναι η ώρα να θυμίσουμε στην Ευρώπη των φραχτών προστασίας των συνόρων και ρίψης δακρυγόνων στους πρόσφυγες, ότι οι Έλληνες έχουμε ως υπέρτατη αξία τη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των συνθηκών (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ) που απαγορεύουν τη μετακίνηση των προσφύγων προς τη Βόρεια Ευρώπη, προκειμένου να εγκλωβιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spots) σε Ελλάδα και Ιταλία.

Να δώσουμε ένα τέλος στην παράνομη διακίνηση με διευκόλυνση της μετακίνησης των προσφύγων με κάθε τρόπο και μεταφορικό μέσο.

Να δώσουμε ένα τέλος στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση των αναγκών τους.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ.

Στην προσπάθεια συμμετέχουν οι διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με την συλλογή στα σχολεία των ειδών ανάγκης και με την παράδοση τους την πρώτη μέρα (9 Οκτωβρίου) των 2ημερων εκδηλώσεων στην Πλατεία Δημαρχείου.

Στην μουσική συναυλία της 10ης Οκτωβρίου με νεανικά σχήματα της πόλης που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου, συμμετέχουμε με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

Σαρημιχαηλίδης Παύλος Πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Βέροιας
Σοφιανίδης Γεώργιος Πρόεδρος ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας
Κορωνάς Θεόφιλος Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας
Κουμπουλίδης Λάζαρος Πρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας

banner-article

Ροη ειδήσεων