Κοινωνία Τοπικά

Δράση γνωριμίας με το νερό, στη λίμνη Βόλβη, ατόμων με αναπηρίες – Συμμετείχε η “Πρωτοβουλία για το Παιδί”

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης διοργάνωσε μια από τις σημαντικότερες δράσεις γνωριμίας των ατόμων με αναπηρίες και ειδικότερα των ατόμων με νοητική στέρηση, με το νερό, στη λίμνη Βόλβη. Στη δράση αυτή κλήθηκε και συμμετείχε και η Πρωτοβουλία για το Παιδί, με ομάδα αποτελούμενη από 15 παιδιά και από τα δύο Σπίτια της και 7 συνοδούς – εθελοντές.

Η δράση αφορούσε στην εξοικείωση και εισαγωγή στο ναυταθλητισμό των ατόμων με νοητική στέρηση και είναι μέρος των δράσεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμετέχουμε Ισότιμα». Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα άτομα με νοητική στέρηση είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επαφή με την ιστιοπλοΐα και την κωπηλασία, στη λίμνη Βόλβη, υπό την καθοδήγηση των μελών του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης.

Σημείο συνάντησης ήταν τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας (55ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας) . Στις 9 το πρωί συγκεντρώθηκαν αποστολές από πολλές Οργανώσεις και Δομές και η δράση διήρκεσε μέχρι τις 13.00.

Η δράση είχε την υποστήριξη του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΠΟΜΕΑ, του Συλλόγου «Στο Νερό» (windsurfers λίμνης Βόλβης), της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Καταδρομέων και του Φορέα Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.

Όλα τα παιδιά της Πρωτοβουλίας έλαβαν μία πρώτη εκπαίδευση για την επαφή με διάφορα ναυταθλητικά σπορ και ήρθαν σε επαφή με το νερό, κωπηλατώντας. Επέστρεψαν στη Βέροια νωρίς το απόγευμα, γεμάτα εντυπωσιακές εικόνες και έχοντας ψυχαγωγηθεί και διασκεδάσει με πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Η Διοίκηση της ΠγτΠ ευχαριστεί θερμά για την ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά να συμμετάσχουν στη δράση:

-Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, για τη διοργάνωση,
-Τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Χάρη Αηδονόπουλο, για την πρόσκληση,
-Την κυρία Δήμητρα Δραγούτη, για την όλη επιμελητεία,
-Τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Νίκη Καρατζιούλα.

Επίσης το ΔΣ της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά την Ευρωπαϊκή Εταιρεία ρυζιού και ζυμαρικών Α.Ε. «ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ» , καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Αηδονόπουλο για την χορήγηση ποσότητας ζυμαρικών.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων