Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Χρώμα και φαντασία στην έκθεση καλλιτεχνικών κατασκευών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Εννιά μαθήτριες του τμήματος κατασκευών με καθηγητή τον Αργύρη Μπαντή, εκθέτουν τη δουλειά τους στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μιας δημιουργικής χρονιάς, που ανέδειξε κρυφές ή φανερές καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Οι Άσπα Βαρακλή, Χαρά Κακουλίδου, Μαρία Νούρη, Σοφία Ταπανά και Γεωργία Τριανταφυλλίδου στο α’ τμήμα, και στο β’ οι Λιάνα Αποστόλογλου, Μαρία Κλεμά, Παχατουρίδου Σοφία και Τσανακτσίδου Κυριακή εκθέτουν έναν πολύχρωμο κόσμο κατασκευών ,όπου επικρατεί η φαντασία, δημιουργώντας αντικείμενα που μπορούν να παίξουν διακοσμητικό ρόλο αλλά και πολλές φορές πρακτικό .

Η κ. Χαρά Κακουλίδου, μια από τις μαθήτριες που ήταν παρούσα   στην έκθεση, μίλησε στη faretra για τη χαρά που δίνει η προσπάθεια της δημιουργίας και για τη γόνιμη σχέση δασκάλου και μαθητριών, χαρακτηρίζοντας τα μαθήματα εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Ο καθηγητής, κ. Αργύρης Μπαντής, με σπουδές στο Παρίσι πάνω στο αντικείμενο της διδασκαλίας του, αλλά και με σπουδές πάνω στη σχέση Τέχνης και παιδιών με ειδικές ανάγκες ,(ίσως μελλοντικά δημιουργηθεί ένα τέτοιο τμήμα στη Στέγη, κατά τον κ. Μπαντή), με σπουδές επίσης στη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, μίλησε με ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ολόκληρης χρονιάς, επισημαίνοντας πως, πέρα από τη χαρά να κάνει τους μαθητές του συνοδοιπόρους του στην Τέχνη, τους βοηθά να ανακαλύψουν τις δημιουργικές δυνατότητες των χεριών τους. Και πρόσθεσε τελειώνοντας « Έχουν τη χαρά όχι μόνο να διακοσμούν το σπίτι τους με τα έργα τους ή να τα δωρίζουν αλλά ακόμη και να τα πουλούν», αναδεικνύοντας έτσι και την ωφελιμιστική πλευρά των μαθημάτων.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου.

smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi2smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi3smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi4smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi5smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi6smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi7smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi8smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi9smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi10smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi11smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi12smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi13smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi14smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi15smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi16smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi17smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi18smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi19smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi20smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi21smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi22smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi23smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi24smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi25smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi26smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi27smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi28smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi30smyrni-xroma-fantasia-ekthesi-kataskevon-stegi29

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας