Βέροια Πολιτική

Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο

Την κεντρική του πολιτική ομιλία στην Βέροια, πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της Ν.Ε Σαράντη Βαρβάρα η οποία τόνισε τη σημασία των εκλογών της Κυριακής για την χώρα και στη συνέχεια παρουσίασε τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, επεσήμανε την ευθύνη που έχουν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για της κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και το πως διαχειρίστηκαν την εξουσία 40 χρόνια.

Αναφερόμενος στο κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στους επτά μήνες διακυβέρνησης του, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε έργο όπως τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, το νομοσχέδιο για τους φυλακισμένους, τις 100 δόσεις, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, τα μέτρα για τα ΑμεΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι στη κυβέρνηση γιατί αφενός πέτυχε ορισμένα σημαντικά βήματα θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου τη ρύθμιση του χρέους, αλλά και γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να παλέψει σκληρά μέτρα (όπως η φορολόγηση των αγροτών) του μνημονίου αλλά και να βάλει τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Νίκος Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 12 Ιουλίου είχε τρεις επιλογές μπροστά του : ένα νέο μνημόνιο σαν τα προηγούμενα, το Grexit, και μια νέα καλύτερη συμφωνία. Δεν επιλέχθηκε το πρώτο σενάριο γιατί παρουσίαζε σοβαρά δομικά προβλήματα, ούτε το GREXIT γιατί η χώρα θα πήγαινε σε άτακτη χρεωκοπία με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω έλλειψης της χρηματοδότησης.

Αναφερόμενος στα πρώτα βήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είπε ότι η κυβέρνηση ακολούθησε την λάθος γραμμή Βαρουφάκη με αποτέλεσμα να υπάρξει από την πλευρά των δανειστών, οι οποίοι ήταν ανυποχώρητοι ισχυρή αντίδραση και δεν δέχτηκαν τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς. Έτσι έφτασε η ελληνική κυβέρνηση στο να τα παίξει όλα για όλα, έκανε ότι μπορούσε φτάνοντας μέχρι το δημοψήφισμα, όπως και στην μη αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ. Η αντίδραση που βρήκε ήταν η διακοπή χρηματοδότησης των τραπεζών και τα capital control γιατί η επιλογή τους ήταν ξεκάθαρα η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Για το αν είναι καλό το νέο μνημόνιο απάντησε ότι έχει θετικές πλευρές που πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους και τα μικρότερα πλεονάσματα για το 2015-16-17 που αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη λιτότητα.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι δημιουργήθηκε ένα ταμείο με έδρα την Ελλάδα και όχι το Λουξεμβούργο όπως ήθελαν οι δανειστές, στηριζόμενο όχι στο Αγγλικό δίκαιο αλλά στο Ευρωπαϊκό που είναι σαφές πιο ευνοϊκό για την χώρα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε επίσης ότι χάθηκαν και μάχες στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε φορολογικά ζητήματα, σε θέματα δικαιοσύνης κ.α. “Αυτά όμως μπορούμε να τα παλεύουμε από εδώ και πέρα. Το καλό είναι ότι πιάσαμε σταθερό έδαφος και μπορούμε να παλεύουμε τα ανοικτά θέματα κοινά βελτιώσουμε την συμφωνία” είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις τομές που έγιναν στον τομέα της δικαιοσύνης αλλά τόνισε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να υπάρξει επιτάχυνση της δικαιοσύνης όπως η στελέχωση με δικαστές. Για την αποσυμφόρηση των φυλακών είπε ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και χρειαζόταν παρέμβαση, διότι όταν βιώνει κάποιος βάρβαρες συνθήκες στις φυλακές, δεν μπορεί σίγουρα να αναμορφώσει τον χαρακτήρα του καταλήγοντας ξανά, σε παραβατικές δραστηριότητες, μετά την αποφυλάκιση του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση του υποψηφίου βουλευτή Δημήτρη Τσιάνου ο οποίος αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα όπως η αναγκαιότητα της αλλαγής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Για το φορολογικό των αγροτών, ο κ. Τσιάνος είπε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου το 2013 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ήδη αντισταθμιστικά μέτρα για την ελάφρυνση των αγροτών. Επίσης τόνισε για τις αλλαγές στον συνεταιριστικό νόμο που έρχονται και πρόσθεσε ότι στην επτάμηνη θητεία της η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε να μην δεχθεί η χώρα αλλά πρόστιμα. “Για να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει οι επιδοτήσεις να πηγαίνουν στην παραγωγή και σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες” είπε ο κ. Τσιάνος.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας