Τοπικά

Περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη λαϊκή αγορά της Βέροιας

Σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της Βέροιας όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες και να παρουσιάσουν τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00΄στον πολυχώρο ‘’ΕΡΙΑ’’ στη Νάουσα Ν. Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Εμμανουηλίδη.
Η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ.Μεϊμαράκη στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα 10 κύρια σημεία της ομιλίας :

1. Νέος τρόπος διακυβέρνησης από την 21 Σεπτεμβρίου με την δημιουργία:

— Εθνικής ομάδας διακυβέρνησης
— Εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης
— Εθνικής ομάδας σχεδιασμού
2. Αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης στην οικονομία και τη χώρα μας δίνοντας έμφαση στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας.

3. Πρόταση για ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους.
4. Σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και οριστική λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους. Είναι βασική προτεραιότητα.

5. Σχέδιο μεγάλων αλλαγών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μέσο για τη στήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής είναι το «πακέτο Γιουνκέρ», που φτάνει τα 35 δις ευρώ.

6. Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στηρίζοντας τους τομείς στους οποίους έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα (Τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, ναυτιλία).

7. Αναμόρφωση του κράτους με έμφαση στον επιτελικό και ρυθμιστικό ρόλο του. Θέλουμε κράτος αποτελεσματικό, αρωγό στην ανάπτυξη.

8. Άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Για το σκοπό αυτό επικεντρώνουμε την πολιτική μας στην τόνωση της απασχόλησης και τη σταδιακή μείωση της ανεργίας. Παράλληλα, προωθούμε στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, όπως η επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και η εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης της επιχειρηματικότητας των νέων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

9. Ανάγκη θεσμικών αλλαγών στις βασικές αρχές και τις θέσεις της Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με έμφαση στη διεθνή διάσταση του θέματος.

10. Επιτακτική ανάγκη για σίγουρα και στέρεα βήματα που πάνε τη χώρα μπροστά, μακριά από τις αβεβαιότητες και τους ολέθριους κινδύνους, που επιφυλάσσουν οι ανεύθυνοι πειραματισμοί, εκείνων που μόλις παραιτήθηκαν και έφυγαν.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων