Απόψεις Πολιτική

“Οι αυταπάτες του Σύριζα- ΛΑ.Ε., ο απομονωτισμός του ΚΚΕ και η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”του Χάρη Μόχλα*

Εκτός του «αριστερού» μνημονίου αυτό το επτάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν και άλλα, χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα που πρέπει να αξιολογηθούν και να αποτελέσουν πείρα για το εργατικό κίνημα. Κατ΄ αρχήν τελείωσε η περίοδος της αυταπάτης.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ήταν αδύνατον να βρεθεί λύση προς όφελος των εξαθλιωμένου λαού εντός της ευρωζώνης και εντός της ΕΕ. Αποδείχτηκε ότι το λαϊκό συμφέρον βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια οι τροϊκανοί και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που όλοι μαζί ψήφισαν με τα δυο χέρια το 3ο μνημόνιο. Συνεπώς, η σύγκρουση με την Ε.Ε και το ευρώ είναι ζητούμενο και όχι αναγκαίο κακό.

Αποδείχτηκε ότι η πολιτική που έχει ως πυρήνα της το «πάση θυσία εντός της ΕΕ» δεν είναι αριστερή, όσο κι αν πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας πείσει περί του αντιθέτου. Αριστερή πολιτική είναι να εξυπηρετείς τα συμφέροντα των εργατών και φτωχών αγροτών και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών και των βιομηχάνων.

Αποδείχτηκε ότι οι λογικές που επικράτησαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στις δυνάμεις εκείνες που συγκρότησαν την ΛΑ.Ε. είναι εξ υπαρχής αποτυχημένες αφού εκ του αποτελέσματος ήταν ατελέσφορες, επικίνδυνες αφού μάς φόρτωσαν ακόμα ένα μνημόνιο, και εν τέλει πολιτικά μυωπικές.

Μόχλας Χ ξεφοντΒέβαια, οι δυνάμεις της ΛΑ.Ε. εκτός της πολιτικής δειλίας που επέδειξαν τον Φεβρουάριο και δεν έριξαν την κυβέρνηση συνέχιζαν να την στηρίζουν ως το τέλος και αφού έφυγαν δεν προχώρησαν σε μια στοιχειώδη αυτοκριτική και πολύ περισσότερο δεν συμπεριέλαβαν στην προγραμματική τους πρόταση το πραγματικό επίδικο που είναι η αποχώρηση της χώρας μας από την ΕΕ με απολύτως συγκεκριμένους όρους.

Τέλος, υπάρχει και ο «γίγαντας» της αριστεράς που τελεί εν υπνώσει και που στην ουσία αναπαράγει τον μηχανισμό του και έχοντας αποκτήσει εδώ και χρόνια συστημικά χαρακτηριστικά έχει καταστεί ακίνδυνο για το ίδιο το σύστημα που πολλές φορές προβάλει τις «σώφρονες» θέσεις του όπως για παράδειγμα «όχι τώρα έξοδος από την ευρώ». Το ΚΚΕ αρνείται το δρόμο της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να φρενάρει αγωνιστικές κινητοποιήσεις που με τη δυναμική τους θα μπορούσαν να παράξουν πολιτικά αποτελέσματα.

Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα ελπιδοφόρο πείραμα που άρχισε το 2009 και μετά την πείρα που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια στο δρόμο και τις θεσμικές θέσεις που έχει κατακτήσει μπορεί πλέον να επιχαίρει ότι δικαιώθηκε πλήρως από τα γεγονότα στα οποία συμμετείχε και προσπάθησε να τα αλλάξει, να τα αντιπαλέψει. Η διαγραφή του χρέους είναι πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και εφαρμογή σ΄ αυτές και όχι μόνο του εργατικού ελέγχου είναι πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η κρατικοποίηση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας προς όφελος των φτωχομεσαίων αγροτών είναι πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ είναι πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μη βιαστεί κανείς να πει ότι το ίδιο λέει και το ΚΚΕ διότι έχει λάθος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει έναν δρόμο δύσκολο που είναι η σύγκρουση με τον καπιταλισμό και για να πετύχει έχει μια βασική προϋπόθεση, την συμμετοχή όλων στον αγώνα αυτόν. Απαιτεί δυνατά εργατικά σωματεία, δημοκρατικούς αγροτικούς συλλόγους, νεολαιίστικο κίνημα …

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα όπως όλα όσα γνωρίζετε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτείται από διάφορα κόμματα και οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς και είναι «μαλωμένη» με ηγέτες φωστήρες που τα ξέρουν όλα, με εντολές και ιερατεία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τα μέλη της και στόχος της μια κομμουνιστική κοινωνία που θα απελευθερώσει τους ανθρώπους από την σκλαβιά του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους εσάς που ανησυχείτε για το μέλλον σας, για το μέλλον των παιδιών σας που σπουδάζουν και μεταναστεύουν, για τις νέες γενιές που με τον ερχομό στη ζωή βρίσκονται να χρωστάνε στις τράπεζες και την ΕΕ γύρω στα 33 χιλιάρικα ευρώ έκαστος, να κάντε το πρώτο βήμα την ερχόμενη Κυριακή και να ενισχύστε το ψηφοδέλτιό της.

Ψηφίστε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και απαντήστε έμπρακτα σε όλους εκείνους που σας λένε ότι η ψήφος αυτή είναι «χαμένη» λέγοντας ότι τόσα χρόνια που ψήφισαν Πασόκ, ΝΔ ή Σύριζα και η ψήφος δεν πήγαινε χαμένη είδαμε τα αποτελέσματα.

*Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ

banner-article

Ροη ειδήσεων