Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Κορωνάκης από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα ο κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. ‘Εκανε λόγο για διαφωνία του με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε και στην πόλωση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Θα παραμείνει, όπως είπε, στο κόμμα προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες.

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε πριν από λίγο, σήμερα Δευτέρα ο Τάσος Κορωνάκης, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάσος Κορωνάκης έκανε λόγο για διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» του κόμματος.

Έκανε περαιτέρω λόγο για υποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πόλωση στο εσωτερικό του ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της ηγεσίας του κόμματος για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου.

Κριτική άσκησε και για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αφού δημιουργεί -όπως φέρεται να είπε- την αίσθηση μιας στρατηγικής ήττας της Αριστεράς. 

Ο Τάσος Κορωνάκης άσκησε αυστηρή κριτική στα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, τα οποία κατηγόρησε ότι φάνηκαν έτοιμοι από καιρό για σύγκρουση.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι μετά την διαπραγμάτευση και την “πρωτόγνωρη εμπειρία” της επτάμηνης διακυβέρνησης απαιτείτο μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια.

Ο Τάσος Κορωνάκης θα παραμείνει, όπως είπε, στο κόμμα προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπερασπιστούν το ήθος της Αριστεράς και να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία».

skai.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων