Απόψεις Σχόλια

Μετά και την τελευταία… “αξιοποίηση” της Δημόσιας Περιουσίας, τι θα απομείνει τελικά από Ελλάδα;

Γράφει ο Τεύκρος

Αν διαβάσει κανείς τα στοιχεία των ελληνικών ακινήτων που έχουν βγει στο σφυρί, παθαίνει σοκ. Αυτό θεωρείται αδιανόητο, όταν μάλιστα συντελείται από μία κυβέρνηση που προεκλογικά δήλωνε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη “συμφωνία” του τρίτου μνημονίου, “εταίροι” και κυβέρνηση προσδοκούν απ’ αυτό το… αλισβερίσι να μαζέψουν 50 δις ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα πάνε για το “χρέος” και τα άλλα μισά για την ξανά-μανά ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. ΠΩΛΕΙΤΑΙΤων ιδιωτικών αυτών, υψηλής κερδοφορίας, επιχειρήσεων, στις οποίες ήδη έχουν δοθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την τελευταία εξαετία, άλλα 260 δις. Αποτέλεσμα αυτής της… ενίσχυσης ήταν να διογκωθεί δυσθεώρητα το “χρέος”, που βαραίνει τις πλάτες μας!

Και βέβαια, όταν εκποιούνται οι βασικές υποδομές της πατρίδας μας, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όταν εκποιούνται οι καλύτερες παραλίες μας, όταν εκποιούνται κομμάτια μοναδικής αξίας και φυσικού κάλλους, όταν εκποιούνται ακόμη και ολόκληρα νησιά, πώς αυτό το κράτος που λέγεται Ελλάδα δεν μετατρέπεται σε προτεκτοράτο; Και μάλιστα απ’ εκείνους που το θέλουν… “ισχυρό” και εντός και του σκληρού πυρήνα της ΟΝΕ;

Προβληματίζει, όχι απλώς η σιωπή αλλά η “επιχειρηματολογία” υπέρ αυτού του ξεπουλήματος εκείνων που μέχρι χθες όχι απλώς ήταν αντίθετοι με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά έκαναν και αγώνα για να τη σταματήσουν.

ΥΓ. α) Παρ’ όλο που το σκίτσο του Τολιάδη είναι του 2008, σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ!

β) Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που πρόκειται να εκποιηθεί για 900 περίπου εκατομμύρια ευρώ, είναι έκτασης 6000 στρεμμάτων και θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλέτα της πατρίδας μας. Για να φτάσουμε μέχρι τα 50 δις ευρώ, που θέλουν να μαζέψουν, θα χρειαστεί η πώληση-εκποίηση εξήντα περίπου ανάλογων ακινήτων!

Δείτε εδώ έναν κατάλογο ακινήτων του Δημοσίου που έχουν βγει στο σφυρί!

banner-article

Ροη ειδήσεων