Απόψεις

Πέτρος Τσαπαρόπουλος: “Όχι στη λιτότητα – ναι στην Ευρώπη”

Arthrografoi-tsaparopoulos-oxi-litotita-nai-europi

Τις ημέρες αυτές η Βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα. Μια διαδικασία συνταγματικά κατοχυρωμένη, ένα αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να μπορεί να εκφράζεται για ζητήματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον του.

arthrografoi-tsaparopoulos-oxi-2Σήμερα η κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και γι’ αυτό απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, λογική, ώστε να οδηγηθούμε χωρίς φανατισμούς και συγκρούσεις ομαλά στο δημοψήφισμα.

Είμαστε στο ίδιο καράβι, λαός και καπεταναίοι ,καράβι που θα πρέπει να οδηγηθεί σε ήρεμο λιμάνι. Μπορεί ο Έλληνας να μη φοβάται να ξανοίγεται σε πελάγη, αλλά χρειάζεται τη σιγουριά και την ασφάλεια της ήρεμης θάλασσας.

Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε-με όποια λάθη και υπερβολές-αλλά μπροστά στο αδιέξοδο καλεί τον λαό να αποφασίσει πάνω σε μια προτεινόμενη συμφωνία των θεσμών, που τα αποτελέσματά της έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε να βιώνουμε. Μια συμφωνία που εναντιώνεται σε κάθε λογική, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη. Μια συμφωνία, που οι ίδιοι οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι απέτυχε παταγωδώς.

Οι πολίτες πρέπει σ’ αυτό το κομβικό σημείο να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις σειρήνες της παραπληροφόρησης, που μ’ έναν πρωτοφανή και χυδαίο τρόπο προσπαθούν να αποσπάσουν το ΝΑΙ, ώστε τα σκληρά μέτρα που θα επακολουθήσουν να έχουν την υπογραφή του ελληνικού λαού.

Το διακύβευμα της επόμενης Κυριακής δεν είναι η ρήξη ή η επιστροφή στη δραχμή ή ό,τι άλλο θα εφεύρουν οι νοσηροί εγκέφαλοι της ιθύνουσας τάξης της Ευρώπης, σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους. Το ΟΧΙ θα σημαίνει την άρνηση της αποδοχής μέτρων που οδηγούν αναπόφευκτα στη στέρηση της αξιοπρέπειας και της προοπτικής στη ζωή μας. Ένα ΟΧΙ θα είναι το ισχυρότερο διαπραγμευτικό χαρτί την επόμενη ημέρα, σε αναζήτηση μιας βιώσιμης συμφωνίας με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και διευθέτηση του χρέους,

Ένα ισχυρό ΟΧΙ από έναν ευρωπαικό λαό, αναπόφευκτα θα είναι η αφορμή και το έναυσμα μιας συζήτησης για το χαρακτήρα της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης αταλάντευτα προσανατολισμένη στην ολοκλήρωσή της, με βάση τα κεκτημένα και τα οράματα των ιδρυτών της. Γιατί η Ευρώπη κινδυνεύει.
Η ψήφος μας την Κυριακή ας είναι ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ-ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Τσαπαρόπουλος Πέτρος – Καρδιολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας

banner-article

Ροη ειδήσεων