Πολιτική

Μέρκελ: Οι έλληνες θα υποφέρουν περισσότερο! Καμία διαπραγμάτευση πριν το δημοψήφισμα

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 75

Ανοικτή σε διαπραγματεύσεις, αλλά μετά το δημοψήφισμα, η Άγκελα Μέρκελ. Και με τους τρεις θεσμούς ενδεχόμενη νέα συμφωνία με την Αθήνα. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά, αλλά να υπάρχει μια κοινότητα δικαίου και ευθύνης, τόνισε.

Η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ήταν και παραμένει ανοικτή, όμως δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για νέο πακέτο διάσωσης πριν τα δημοψήφισμα, λέει η Γερμανίδα καγκελάριος.
Μετά το δημοψήφισμα θα συζητήσουμε για συμφωνία και με τους τρεις θεσμούς, με την ΕΚΤ, την Κομισιόν αλλά και με το ΔΝΤ, είπε.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως όπως οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να διενεργήσουν δημοψήφισμα, έτσι και οι άλλες 18 χώρες έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν τη στάση τους, ενώ υπογράμμισε πως ο καλός Ευρωπαίος δεν είναι αυτός που κλείνει συμφωνία με κάθε κόστος, αλλά κάνει συμβιβασμούς στους οποίους τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.
“Δεν είναι τα 400 εκατ. ή το 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά είναι μεγάλα ποσά αλλά δεν είναι αξεπέραστα εμπόδια για την Ευρώπη. Είναι το αν η Ευρώπη θα είναι μια κοινότητα δικαίου και ευθύνης”, τόνισε η καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ είπε πως τα ευρωπαϊκά κράτη δεν χρειάζεται να ανησυχούν για οικονομική καταστροφή από την ελληνική αναταραχή, σημειώνοντας πως η Ευρώπη είναι πιο εύρωστη, η κατάσταση είναι δύσκολη όμως οι έλληνες θα υποφέρουν περισσότερο.

euro2day.gr

Ροη ειδήσεων