Απόψεις

“7+1 διαπιστώσεις με αφορμή το δημοψήφισμα”, του Γιάννη Μελιόπουλου

Arthrografoi-meliopoulos-7-1-diapistoseis

Οι ραγδαίες εξελίξεις των ημερών, η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας, με ιδιαίτερη ένταση , με πρωτόγνωρα γεγονότα όπως το «κλείσιμο» των τραπεζών και ουρές έξω από τα ΑΤΜ, καταδεικνύουν τα αδιέξοδα αλλά και τη χρεοκοπία ιδεών που κυριάρχησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα γεγονότα οδηγούν σε μια σειρά διαπιστώσεις.

Διαπίστωση 1η:
Η πολιτική που άσκησε κι εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο κενό.
Ο αέρας των γεγονότων φύσηξε και διέλυσε ομίχλη, πλάνες ,αυταπάτες που καλλιέργησε πλατιά αυτό το κόμμα, ιδίως κατά την 5μηνη περίοδο που κυβερνά.
Οι μήνες αυτοί αποτέλεσαν συνέχεια της εφαρμογής των μνημονίων καθώς κανείς μνημονιακός νόμος δεν καταργήθηκε. Προετοίμασαν και υπέβαλαν στα ξένα αφεντικά, αλλά και την κρίση της ιστορίας πακέτο συμφωνίας 8 δις, γεμάτο με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Κανένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να αποκρύψει την ύπαρξη της πρότασης των 47 σελίδων. Το δημοψήφισμα κι οι εξελίξεις των ημερών περιλαμβάνουν στο κάδρο κι αυτό το γεγονός, αυτή την αλήθεια, όσες προσπάθειες κι αν γίνονται για να ξεχαστεί.

Διαπίστωση 2η:
Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό των δυναστών-δανειστών και των ντόπιων μεγαλοαστών- ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ-είναι σε πλήρη εγρήγορση.
Έχουν βάλει μπρος τις μηχανές, δουλεύουν ακούραστα .Θέλουν με κάθε τρόπο ο λαός να σκύψει το κεφάλι, να πει το «ναι»,να υποταχτεί και να αποδεχθεί μια ολέθρια γι’ αυτόν συμφωνία, το σύνολο της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.
Ο λαός να μη φοβηθεί , να μην υποταχτεί, να μην τους ακολουθήσει.

Διαπίστωση 3η:
Είναι σαφές και ξεκάθαρο τι θα σημαίνει το «ναι»,πόσο ολέθριες είναι οι συνέπειές του για το λαό μας. Πρέπει να γίνει καθαρό και το περιεχόμενο ενός «όχι» από τη σκοπιά της κυβέρνησης και των εμπνευστών του δημοψηφίσματος.
Δεν προκύπτει από πουθενά πως ένα «όχι» από τη σκοπιά της κυβέρνησης αποτελεί όχι σε ένα νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία εγγύηση ότι θα βάλει τέλος στα δεινά του λαού και της χώρας. Υποστηρικτές του «ναι» και του «όχι» εντός της βουλής ορκίζονται στο όνομα του «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» της ΕΕ, αναμένουν λύσεις από το ΔΝΤ , υμνούν σε δηλώσεις τους όλους και όλα όσα οδήγησαν λαό και χώρα στην εξαθλίωση, την καταλήστευση, την υποταγή. Δεν μετακινούνται από τις φτερούγες της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ .Το «όχι» είναι ναρκοθετημένο.

Διαπίστωση 4η:
Έγινε φανερό πως ο λαός μας απέναντι κι ενάντιά του δεν έχει «εταίρους», «ισότιμους συνομιλητές» και «συνεργάτες»,όπως χρόνια του τριβελίζουν μυαλό και συνείδηση.
Έγινε ακόμη πιο φανερό πως ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει αλλά και δεν πρόκειται να υπάρξει αλληλεγγύη ανάμεσα στο λαό και τους δυνάστες του, ντόπιους και ξένους.
Απέναντι κι ενάντιά μας έχουμε ιμπεριαλιστές κι είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Διαπίστωση 5η:
Όσοι θεώρησαν ή εξακολουθούν να θεωρούν πως η θηλιά των μνημονίων καταργείται σε συνεργασία και συνεννόηση με όσους τη είτε λένε συνειδητά ψέμα είτε κάνουν λάθος.
Όσοι ισχυρίστηκαν ή εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θα εφαρμόσουν αριστερή, φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια της αυλής των δυναστών, στα πλαίσια της ΕΕ , αυτοί λένε ψέματα, αυτοί εξαπατούν το λαό μας.
Όχι μόνο αυτό. Τον παραδίδουν «γυμνό», άοπλο στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές του. Κουβαλούν μεγάλη ευθύνη για τα προβλήματα του .

Διαπίστωση 6η:
Με το λαό ευάλωτο σε κάθε είδους πίεση, στημένο στις ουρές των ΑΤΜ, φοβισμένο κι απελπισμένο, με το λαϊκό κίνημα σε κατάσταση αφοπλισμού, αδράνειας κι αναμονής που τα καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ ,είναι φανερό ότι η σωτηρία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να έρθει με ένα δημοψήφισμα. Δεν μπορεί να έρθει με μια νέα διαπραγμάτευση.
Καμία διέξοδος δεν υπάρχει για το λαό , χωρίς το λαό και τους αγώνες του.

Διαπίστωση 7η:
Διανύουμε περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη για το λαό.
Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανατροπή αυτού του ζοφερού σκηνικού , από την πλευρά των συμφερόντων του λαού, αν δε βάλουμε στο κάδρο τη ρήξη με τον Ιμπεριαλισμό των δανειστών της ΕΕ, του ΔΝΤ. Αν δε βάλουμε στο κάδρο το καθεστώς της υποτέλειας κι εξάρτησης που γεννά, ευθύνεται για τα βάσανα του λαού μας.
Ο λαός μπορεί να δει φως, λευκό καπνό να υψώνεται αν ορθώσει το ανάστημά , αν δυναμώσει την πάλη του.
Αν οργανώσει τους αγώνες του για να αποκρούσει τελεσίγραφα κι εκβιασμούς, αν αντιπαλέψει τις ωμές επιθέσεις των «εταίρων» στη ζωή και στο μυαλό του, αν αγωνιστεί με όλη του τη δύναμη κι αυταπάρνηση για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων του έχουν επιβληθεί, αν αντιπαλέψει όσα νέα και με όποιο μανδύα έρχονται.
Διαπίστωση 8η:
Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας