Πολιτική

Δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού και των Δανειστών για τις διαπραγματεύσεις

https://faretra.info/wp-content/uploads/2015/06/tsipras-9-thumb-large.jpg

Τσίπρας: Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό

Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα γεμάτες διαφωνίες και στη συνέχεια συμβιβασμούς”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στηΣύνοδο Κορυφής.
“Μετά από τις προτάσεις που κατατέθηκαν είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό προκειμένου και η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Γιούνκερ: Θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη ενωμένη
«Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να πούμε ότι εδώ και τώρα έχουμε σύμφωνη γνώμη όλων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚομισιόνΖαν-Κλοντ Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες. Ενώ συμπλήρωσε πως «εγώ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα προσπαθήσω να κρατήσω την Ευρώπη ενώμενη».

Ολάντ: Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία
«Η συμφωνία είναι εφικτή, είναι αναγκαία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓαλλίαςΦρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα αποκλίσεις, στις οποίες δουλεύουμε πολύ από τη Δευτέρα. Θα πρέπει να αφήσουμε αυτούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, δηλαδή τους θεσμούς και την Ελλάδα να δράσουν προκειμένου να βρούμε μια λύση. Η Ελλάδα δεν έχει πια πολύ χρόνο.

Σουλτς: Ο Τσίπρας θα πρέπει να αποδεχθεί τις προτάσεις
«Οι προτάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε συμβιβασμούς. Εγώ λέω στην Ελλάδα, ότι τείνουμε χείρα βοηθείας, και ότι πρέπει να την πάρουν. Λέω στους φορείς ότι πρέπει να βοηθήσουν, γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Ο κ. Γιούνκερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Κάνει συνεχώς νέες προτάσεις και είπε ότι κοιτάμε την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και προτείνουμε πράγματα που θα βοηθήσουν τον κόσμο. Για αυτό ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αποδεχθεί τις προτάσεις. Αν υπάρχει ένας συμβιβασμός θα βοηθηθούν όλοι. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».
enikos.gr

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας