Αθλητικά

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου η Βεροιώτισσα Σοφία Υφαντίδου

Diethnis-athlitismos-yfantidou-pekino

Πολύ μεγάλη η επιτυχία της αθλήτριας του Κυριάκου Μηνά*

Ρεκόρ και όριο για την Σοφία Υφαντίδου στη Νάξο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για την Σοφία Υφαντίδου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων, στη Νάξο.

Η 30χρονη κατάφερε να συγκεντρώσει 6.113 βαθμούς, να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6.109 β. από το 2012 και να εξασφαλίσει μια θέση στην ομάδα, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατή- και – την δεύτερη ημέρα των αγώνων, όπου είχε 6,02 μ. (0,7) στο μήκος, ενώ εντυπωσίασε στον ακοντισμό με την βολή της στα 57,50 μέτρα. Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, τα 800 μ., πέτυχε 2.19.45, που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας της. Με τον τρόπο αυτό η Υφαντίδου επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική της κατάσταση, από την αρχή της σεζόν και επέστρεψε και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας το 2013. Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας των αγώνων η Υφαντίδου είχε πετύχει τις εξής επιδόσεις: 100 μ. εμπ. : 13.83 (3,1), Υψος: 1,65 μ., Σφαιροβολία: 13,65 μ., 200 μ.: 25.40 (-0,3). Δεύτερη ήταν η Στέλλα Τσικανούλα με 5.337 β., επίδοση που είναι ατομικό της ρεκόρ και τρίτη η Βασιλική Μαρκοπούλου με 4.996 βαθμούς.

“Τώρα θα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια”, είπε εμφανώς ανακουφισμένη η Σοφία Υφαντίδου, ύστερα από την ολοκλήρωση της προσπάθειας της στη Νάξο. “Είχα πολύ άγχος το τελευταίο διάστημα. Έβλεπα πως στις προπονήσεις πήγαινα καλά και ήθελα να το δω να βγαίνει και στον αγώνα. Τώρα θα χαλαρώσω και θα κοιτάξω να δουλέψω όπου υστερώ. Πρώτα από όλα στο ύψος, όπου έχω χαλάσει ότι είχα καταφέρει την περσινή σεζόν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, προκειμένου να μην χάνω βαθμούς. Στα υπόλοιπα αγωνίσματα σε γενικές γραμμές έχω σταθεροποιηθεί”, συμπλήρωσε. Η Υφαντίδου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο, στον ακοντισμό.

ΣΕΓΑΣ

*Η συνέντευξη που έδωσε η Σοφία Υφαντίδου και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς, στη Δήμητρα Σμυρνή, λίγο πριν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα δημοσιευθεί από τη Faretra.info άμεσα.

banner-article

Ροη ειδήσεων