Παιδεία

Γ. Μελιόπουλος: Οι αγώνες των εκπαιδευτικών φέρνουν αποτέλεσμα!

Paideia-meliopoulos-oi-agones-ton-ekpaideftikon

Για την επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ

Είναι αναγκαίο να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς-καθηγητές των ΕΠΑΛ που έπειτα από έναν Γολγοθά 23 μηνών επανέρχονται στα σχολεία τους. Το γεγονός από μόνο του αποτελεί σημαντική και χαρούμενη είδηση.

Αποτελεί επίσης και αφορμή για εξαγωγή συμπερασμάτων και απαντήσεων.
Το βασικότερο συμπέρασμα για κάθε εκπαιδευτικό αλλά και κάθε εργαζόμενο είναι πως «Η ελπίδα βρίσκεται πάντοτε, και μόνο , μέσα στους αγώνες.»

Αποτελεί απάντηση η επιστροφή τους στο ερώτημα πολλών εκπαιδευτικών κι εργαζόμενων, ερώτημα που δημιουργείται κάτω από την πίεση της πολύχρονης και σφοδρής επίθεσης των κυβερνήσεων ενάντια σε κάθε δικαίωμα, αν οι αγώνες τους μπορούν να φέρουν αποτελέσματα κι επιτυχίες.

Η επαναφορά των διαθεσίμων εκπαιδευτικών αποτέλεσε βασικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος όλο αυτό το διάστημα. Αναπτύχθηκε πολύμορφος ,μαζικός κι αποφασιστικός αγώνας που συσπείρωσε κι ένωσε κάτω απ’ τις σημαίες του εκπαιδευτικούς, διοικητικούς πανεπιστημίων, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, απολυμένους της ΕΡΤ και άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μέσα από τα σωματεία, με τη δημιουργία συντονιστικών αγώνα, με εκατοντάδες διαδηλώσεις , καταλήψεις, με πολυήμερες απεργίες όπως η απεργία της ΟΛΜΕ.
Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος δεν κουραστήκαμε να τονίζουμε πως το εκπαιδευτικό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Το πράξαμε και συνεχίζουμε να το πράττουμε κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και ιδεολογίες, κόντρα σε πρακτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους σε απόγνωση,»ατομικές» λύσεις, σε κανιβαλισμό του ενός με τον άλλο.

Η επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία τους αποδεικνύει τις δυνατότητες των οργανωμένων, αποφασιστικών, μαζικών και παρατεταμένων αγώνων. Αποδεικνύει πως η ελπίδα των εργαζόμενων βρίσκεται σ’ αυτήν την πορεία.

Το να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί που σε μία νύχτα βρέθηκαν μετέωροι ,χωρίς δουλειά από τους εμπνευστές κι εφαρμοστές της πιο βάρβαρης κι αντιλαϊκής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, ήταν γραμμένο με έντονα γράμματα στις σημαίες και στα αιτήματα των οργανωμένων στα σωματεία τους αγωνιστών εκπαιδευτικών στην περιοχή μας και πανελλαδικά.

Έγινε πράξη με τους αγώνες μας!

Ο Γιάννης Μελιόπουλος είναι δάσκαλος, μέλος του Εκπαιδευτικού Όμιλου Ημαθίας
& του ΔΣ Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων