Συνάντηση Φ. Καρασαρλίδου με Κουρουμπλή για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νομό μας

Ygeia-karasarlidou-kouroublis-synantisiΤέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) του νομού

Ανακοίνωση του πολ. Γραφείου της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή είχε τη Δευτέρα η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία στη βουλευτή μας να θέσει στον κ. υπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και τα ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) του νομού μας. Ειδικότερα η βουλευτής μας έθεσε στον κ. Κουρουμπλή τα εξής θέματα:

Την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών - νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, καταθέτοντας σχετικό έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας. Τόνισε ότι είναι άμεσης προτεραιότητας να καλυφθούν τα κενά, με την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Σημείωσε ότι στη Βέροια υπάρχει τελευταία μεγάλο πρόβλημα με τη γυναικολογική κλινική. Δεν εφημερεύει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης ιατρών από τις 22 έως 31 Μαϊου. Αυτό έχει ως συνέπεια ο νομός να μείνει ακάλυπτος και τα επείγοντα γυναικολογικά περιστατικά να εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα τμήματα των όμορων νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Με αφορμή αυτό το περιστατικό παραπλήσια προβλήματα θα εμφανιστούν τον επόμενο μήνα και σε άλλα τμήματα όπως στο Αναισθησιολογικό. Στη Νάουσα το πρόβλημα με κενές θέσεις είναι κυρίως στην Παιδιατρική Κλινική, τη Χειρουργική, το Μικροβιολογικό κ.α.

Στη Νάουσα τα προβλήματα επίσης είναι: - Η επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής με την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη στελέχωση της κλινικής με ιατρικό προσωπικό. - Η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον αξονικό τομογράφο. - Η εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ. Υπάρχει επίσης το θέμα της αναστολής εκτέλεσης του Νόμου Βορίδη σχετικά με τις εφημερίες. Αυτό το μήνα υπήρξε πρόβλημα και κίνδυνος το Νοσοκομείο Νάουσας να είναι κλειστό για δυο εβδομάδες σε όλες τις κλινικές επειδή δεν καλύπτονται οι εφημερίες από το Νόμο Βορίδη.
Η βουλευτής κατέθεσε επίσης τα κενά που υπάρχουν στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και στα ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) του νομού, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υποκαταστήματα από την υποστελέχωση σε προσωπικό.

Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα. Για την κάλυψη των κενών θέσεων απάντησε ότι θα καλυφθούν μέσα από το πρόγραμμα πρόσληψης 4.000 επικουρικών αλλά και μονίμου προσωπικού μέσα στο 2015, που ήδη πήρε σχετική έγκριση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ για τις εξειδικευμένες θέσεις ανά νοσοκομειακό ίδρυμα παρέπεμψε στον ΥΠΕάρχη κ. Κύρκο, ως ο αρμόδιος για την κατανομή των θέσεων και την προώθηση των σχετικών διαδικασιών. Ο κ. Κύρκος θα εξετάσει και το θέμα του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Νάουσας επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Το θέμα της αλλαγής του νόμου Βορίδη για το 9% στις εφημερίες θα αντιμετωπιστεί με το νέο νόμο που θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας στη Βουλή στο προσεχές διάστημα και θα αφορά γενικότερα τα θέματα της δημόσιας υγείας.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31946 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια