Σχόλια

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;;;

Topika-sxolia-kampnes

Ο λόγος για τους “Κώδωνες” (λόγω κατασκευαστικού σχήματος) ανακύκλωσης γυαλιού που διατίθενται πλέον και στις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Βέροιας, ωστόσο δεν αξιοποιούνται επαρκώς από πολίτες και καταστηματάρχες. Τη σχετική μαρτυρία του κατέθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, κάνοντας λόγο για… καμπάνες (προφανώς εννοούσε τους κώδωνες).

H σχετική ενημέρωση των καταστημάτων έγινε και από το Δήμο και από την Εταιρία Ανακύκλωσης για την εναπόθεση των γυάλινων συσκευασιών, ωστόσο επέμεινε ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, περισσότερο, καθώς ο ρόλος τους στην τοπική κοινωνία έχει πάντα ένα ειδικό βάρος, και είναι απολύτως συμφέρον, ώστε να μειωθεί και το βάρος των απορριμμάτων αλλά και του προϋπολογισμού του Δήμου αναφορικά με το κόστος μεταφοράς τους.
Η Σοφία Ελευθεριάδου παρατήρησε ότι οι καμπάνες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε πιο εμφανή σημεία.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Παπαδόπουλος και στην άκομψη μεταφορά των σάκων απορριμμάτων από πολλούς που… σέρνουν στην κυριολεξία τα σκουπίδια τους λερώνοντας τα πεζοδρόμια με υπολείμματα καφέδων και ποτών, ενώ συνέστησε και αυξημένη προσοχή στις παραβάσεις ρίψης συσκευασιών φυτοφαρμάκων, από όσους ασχολούνται με το… “σπορ”, καθώς είναι βαριές οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την τσέπη τους, με πρόστιμα… “καμπάνες”!

Εδώ που τα λέμε, η παρότρυνση για αλλαγή φιλοσοφίας και προσαρμογής σε ευρωπαϊκά δεδομένα συμπεριφοράς πολιτισμού και εξοικονόμησης, όπως οι καμπάνες (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού συνιστά μάλλον αντίφαση για τα δεδομένα της πόλης μας, στην πράξη!

Αλλά κάθε αρχή και δύσκολη!!!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας