ΕΛΜΕ Ημαθίας: "Να λειτουργήσει άμεσα το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής"

Paideia-elme-gia-teeΗ ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Προς το σκοπό αυτό, επισκέφθηκε προ ημερών την Διευθύντρια Β/βθμιας Εκπαίδευσης συζητώντας το θέμα του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ζήτησε να πραγματοποιηθεί, το ταχύτερο δυνατόν, σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νση Εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ,ΚΕΔΔΥ, Δήμος, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Β'θμιας Εκπαίδευσης) με στόχο την εξεύρεση του πλέον κατάλληλου χώρου για την στέγαση του νέου αυτού σχολείου. Προτείναμε στην Διευθύντρια την επίσκεψη στο ΕΠΑΛ, προκειμένου να διαπιστωθεί επί τόπου, το περιορισμένο της υποδομής για την συστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με το υπάρχον ΕΠΑΛ. Παρά τις θετικές διαβεβαιώσεις της Διευθύντριας για επικείμενη επίσκεψη στο ΕΠΑΛ, διαβάζουμε πρόσφατη ανακοίνωση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, ότι το νέο σχολείο πρόκειται να λειτουργήσει στο χώρο της πρώην ΕΠΑΣ. Φαίνεται ότι οι αποφάσεις των ιθυνόντων είναι ειλημμένες και οι υποσχέσεις της Δ/νσης προςτο Δ.Σ της ΕΛΜΕ για ουσιαστικότερη μελέτη του θέματος ήταν κενά λόγια!

Παρά την αντιμετώπιση αυτή, επιμένουμε στην ανάγκη άμεσης κοινής σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι προφανές πως αν στη σύσκεψη αυτή προκύψει πως η στέγαση στο χώρο της ΕΠΑΣ δεν θα εμποδίσει την πλήρη ανάπτυξη τόσο του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, όσο και του ΕΠΑΛ η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου θα γίνει σεβαστή από όλους. Αν όμως προκύψει το αντίθετο θα πρέπει να επιλεγεί κάποιο άλλο κτίριο. Αυτό πρέπει να γίνει σύντομα προκειμένου το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής να ξεκινήσει τη λειτουργία του με την νέα σχολική χρονιά. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους φόβους των υπευθύνων από μια τέτοια συνάντηση. Η διαφάνεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Παλεύουμε για την δημιουργία ενός ποιοτικού σχολείου και όχι συρόμενοι πίσω από τη λογική «βρήκαμε μια αίθουσα, ας τους στριμώξουμε εκεί μέσα»! Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις και η στάση όλων έχει καταγραφεί και οι ανάλογες ευθύνες για την προοπτική της ομαλής λειτουργίας των σχολείων θα ανήκουν σε όσους και όσες αποφασίζουν...

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 31946 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια