Γράμματα & Τέχνες

4 Καλλιτέχνες συνεκθέτουν “ΤΙΜΗςΕΝΕΚΕΝ” στη Γκαλερί Παπατζίκου

exnes-Smyrni-timis-eneken12

Εγκαίνια της έκθεσης

Με αφετηρία τη φιλία τους και συνδετικό κρίκο μόνο το μέγεθος και το κόστος των έργων τους, συνεκθέτουν από χθες, 8-5-15, οι Γιάννης Μαβίδης, Δημήτρης Ξόνογλου, Γιώργος Τσακίρης και Ανδρέας Τσορτανίδης, στη Γκαλερί Παπατζίκου.

Texnes-Smyrni-timis-eneken9Οι καλλιτέχνες κινούνται σε διαφορετικούς χώρους ο καθένας και από άποψη θεματικών επιλογών και από άποψη υλικών. Παρόντες χθες στα εγκαίνια οι τρεις καλλιτέχνες, με απόντα το Γιώργο Τσακίρη, ο οποίος έλειπε στο εξωτερικό.

Texnes-Smyrni-timis-eneken6Η ζωγραφική του Γιάννη Μαβίδη εστιάζεται στη σύλληψη και ολοκλήρωση συγκεκριμένων θεμάτων, που πηγάζουν συνήθως από τη φύση και προσεγγίζονται με τρόπο απλό και εύληπτο για το πλατύ κοινό, με υλικό το λάδι και χρώμα έντονο και καθαρό.

Texnes-Smyrni-timis-eneken4Η ζωγραφική του Δημήτρη Ξόνογλου χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά, πορσελάνη και τυπωμένο χαρτί, που σηματοδοτεί – όπως δηλώνει ο ίδιος – το βιβλίο, το λόγο, με επιστέγασμα πάντα το χρώμα, να υπογραμμίζει την αρχική σύλληψη. Οι ρωγμές στην πορσελάνη παραπέμπουν ίσως σε αρχαία ταφικά ευρήματα, κυρίως κτερίσματα.

Texnes-Smyrni-timis-eneken7Τα έργα του Γιώργου Τσακίρη χαρακτηρίζονται από τη σταθερή και καθαρή γραμμή, τα έντονα χρώματα και την ευφάνταστη σύλληψη, προκαλώντας την αίσθηση ενός στέρεου οικοδομήμτος.

Texnes-Smyrni-timis-eneken2Τα έργα του Ανδρέα Τσορτανίδη, με υλικά το λινέλαιο και μερικές φορές το… βούτυρο(!),το γράσο και το κερί σε πρόσμιξη, δίνουν ένα καλλιτεχνκό αποτέλεσμα, το οποίο προσδιορίζεται όχι από το τυχαίο αλλά από τον έλεγχο του καλλιτέχνη, ο οποίος αποδίδει μέσω του έργου του πρόσωπα της φύσης, άλλοτε μελαγχολικά και άλλοτε (σπανιότερα) χαρούμενα.

Texnes-Smyrni-timis-eneken11Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και 18 Ιουνίου

banner-article

Ροη ειδήσεων