Γράμματα & Τέχνες

Ο Κώστας Αρώνης και οι μαθητές του εντυπωσίασαν το κοινό της Βέροιας

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites

“Εικόνες σπουδής 2015” στο καφέ McOza

Εντυπωσίασαν το κοινό της Βέροιας ο Κώστας Αρώνης και οι μαθητές του, χθες, 8-5-15, στο καφέ McOza.
19 Βεροιώτες, μαθητές εδώ και ενάμιση χρόνο του αρχιτέκτονα, ζωγράφου και σκηνογράφου, Κώστα Αρώνη, έδειξαν τη δουλειά τους στο κοινό, που κυριολεκτικά κατέκλυσε το χώρο, αποδεικνύοντας πως ο χρόνος λειτούργησε για τον καθένα θετικα, πέρα από κάθε προσδοκία, αφού οι περισσότεροι επισκέπτες μπορούσαν να εκτιμήσουν την πρόοδο των σπουδών των καλλιτεχνών, σε σχέση με προηγούμενη έκθεσή τους.

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites7Έτσι, οι μαθητές μπόρεσαν να δείξουν τα έργα τους, μια ποικιλομορφία θεμάτων και τεχνικών, μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού, όπου η ατομική χαρά έδενε με το πνεύμα της συλλογικότητας, με σημείο αναφοράς πάντα την παρουσία του δασκάλου τους.

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites3Ο Κώστας Αρώνης, παρών χθες, συγκεντρώνοντας το θαυμασμό των επισκεπτών και κυρίως την αγάπη των μαθητών του, είπε στη Faretra.info:
“…Τα έργα που εκτίθενται εδώ είναι τα μισά απ’ όσα ολοκλήρωσαν οι μαθητές και καλύπτουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Χρησιμοποιούνται πολλές τεχνικές και τα διακρίνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Τα θέματα είναι διαφορετικά και διαφορετικές οι προσεγγίσεις. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί με το δικό του τρόπο. Αυτό δημιουργεί και μια αντανάκλαση στη μεταξύ τους σχέση. Το κοινό της Βέροιας είναι ώριμο, διαβασμένο, καλλιεργημένο κοινό, και έχω την τύχη να έχω πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτό το κοινό ως μαθητές…”.

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites13-(2)Και πραγματικά, όσοι είμασταν παρόντες χθες στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 31-5-15, χαρήκαμε και την ποικιλομορφία της έκθεσης, και τη δυναμική της, αλλά και τη σχέση δασκάλου – μαθητών.

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites6Γιατί, όπως είπε και ο Γιάννης Φωτόπουλος, ένας από τους 19, δεν αρκεί να είσαι καταξιωμένος καλλιτέχνης, όπως ο Κώστας Αρώνης, σημαντικότερο είναι να μπορείς να μεταδώσεις την καλλιτεχνική φλόγα στους μαθητές σου.

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites4

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites15

Texnes-Smyrni-Aronis-mathites14Texnes-Smyrni-Aronis-mathites10

banner-article

Ροη ειδήσεων