Απόψεις

Προς Δημαρχαίους

Arthrografia xenakis pros dimarxaious

Του Άκη Ξενάκη

Όταν επιβλήθηκε το χαράτσι στα ακίνητα η δική σας έγνοια ήταν να αποδοθεί στη «τοπική σας αυτοδιοίκηση»

Οι «συνεργασίες» κι οι αναθέσεις στους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους και τα αλισβερίσια σας μαζί τους χρειάζονται κι άλλο χρήμα; Οπωσδήποτε .

Ζητάτε να υπερασπιστούμε «το αυτοδιοίκητο» για να χαρατσωνόμαστε διπλά, μια ως πολίτες και μια ως δημότες;

Ζητάτε να υπερασπιστούμε τις απολύσεις για τις οποίες πρωτοστατήσατε;

Ζητάτε να υπερασπιστούμε το κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάθεση του δημοτικού έργου στους «εθνικούς» εργολάβους;

Ζητάτε να υπερασπιστούμε την παραχώρηση των αιγιαλών στα τραπεζοκαθίσματα και τις ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες;

Τόσα χρόνια μνημόνια, απολύσεις, χαράτσια, και κόντρα δημοτικά τέλη, και, και, και, δεν ίδρωνε το αυτί σας. Εσείς κάνατε «τα κουμάντα» σας. Είχατε αυτοτέλεια στη διαχείριση αυτών που μας αρπάζετε. Με την ευλογία του κράτους. Βεβαίως.

Αυτό δεν είναι το δικό μας λαϊκό αυτοδιοίκητο. Δεν ήταν ποτέ. Τα μικρά σας κράτη (βιλαέτια) δεν ήταν ποτέ ούτε δικά μας, ούτε αυτοδιοίκητα. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μακρύ χέρι του κράτους στα κόπια και τον ιδρώτα των εργαζόμενων. Όσο διαφωνούμε με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, άλλο τόσο δεν συμμεριζόμαστε τις όψιμες ανησυχίες σας για το μπεζαχτά. Γιατί κι αυτά τα «αποθεματικά» σας, δικά μας, είναι όπως και τα άλλα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης (και όχι μόνο), αλλά για τα τελευταία δεν είδαμε να κάνετε αντάρτικο .

Εσείς κάντε «αντάρτικο στα κανάλια», το δικό μας θα γίνει στους δρόμους για να ξεμπερδέψουμε κάποτε, μια και καλή, με όλους τους «σωτήρες» και τους μαυρογιαλούρους όπως του λόγου σας. Μπάστα πια.
Οπωσδήποτε φωτεινές εξαιρέσεις επιδιώκουν να δώσουν στην αυτοδιοίκηση το νόημα και το περιεχόμενο που της αναλογεί κι όντας μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια του Καλλικρατικού τερατουργήματος.
Ελάχιστες που επιβεβαιώνουν όμως απόλυτα τον κανόνα.

https://www.facebook.com/akis.xenakis59?fref=nf

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας