Κόσμος

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ

2015 02 03 Ellada ert anoigei o fakelos

Περίεργη ματαίωση της συνάντησης ΕΣΗΕΑ – Υπουργού Επικρατείας

Ματαιώθηκε ξαφνικά αργά το βράδυ του Σαββάτου, η προγραμματισμένη για τη Τρίτη συνάντηση των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τον υπουργό Επικρατείας για την υπόθεση της ΕΡΤ και άλλα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την ενημέρωση.

Την Δευτέρα πάντως έχει προγραμματισθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, ύστερα από πρόταση του μέλους του ΔΣ Δημ. Ι. Τσαλαπάτη ώστε να καθοριστεί και να αποφασιστεί η θέση που οφείλει να έχει το ΔΣ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Σε ανοιχτή επιστολή της ΚΕΔ που κατατέθηκε και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τονίζεται μεταξύ άλλων:
«…Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της, τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης που ανετράπη βιαίως στις 11 Ιουνίου 2013 με το πραξικόπημα του Μαύρου, το νομοσχέδιο, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θα μπορούσε – υπό προϋποθέσεις – να αποτελέσει μόνο αφετηρία συζήτησης για την επόμενη μέρα.

Η δικαίωση όμως του αγώνα των εργαζομένων που για 21 μήνες κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ στην κοινωνία, μέσα από το δίκτυο ης ERT open απαιτεί ένα φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανεξάρτητο, πλουραλιστικό, ακηδεμόνευτο που θα πρέπει:
-να αξιοποιεί την εμπειρία της αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων και με δείκτες ποιότητας να κάνει πράξη την διαφορά απέναντι σε συστημικά σκουπίδια.

# Να αποκοπεί εντελώς από τη λογική και το μοντέλο ΔΕΚΟ στην δομή, την λειτουργία, την οργάνωση, τις εργασιακές σχέσεις με αντίστοιχη τροποποίηση του Ν. 3429/2005.

# Να διατηρήσει τις δομές και τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη που απαιτούν η γεωστρατηγική θέση της χώρας, το ελληνικό αρχιπέλαγος, η περιφέρεια, τα εθνικά θέματα και η ελληνική ομογένεια, με υπεύθυνη ενημέρωση ψυχαγωγία και πολιτισμό.

# Να ανταποκρίνεται στις αποφάσεις και την χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι την αναβολή ή ματαίωση της συνάντησης για ένα τόσο κρίσιμο θεσμικό ζήτημα, την πληροφορήθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από τον νυχτοφύλακα του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ που τους τηλεφώνησε εκ μέρους της Προέδρου.

Έχουν ήδη προηγηθεί άλλες πέντε ματαιώσεις.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων – Ανοιχτή ΕΡΤ

Πηγή: http://www.ertopen.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας