Γράμματα & Τέχνες

Κώστας Μπραβάκης. Μουσική και λογοτεχνία σ’ ένα αδιάσπαστο σύνολο

Grammata Smyrni Mpravakis3

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του «Η σωστή γωνία»

Grammata Smyrni MpravakisΣτη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας παρουσιάστηκε χθες, 18-3-15, το βιβλίο του Κώστα Μπραβάκη, «Η σωστή γωνία», (Εκδόσεις Αrs poetica), μια σειρά διηγημάτων, «απότοκων της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, καθώς όλα τα ενώνει η αγωνία απέναντι σ’ ένα σύστημα αξιών που καταρρέει», όπως είπε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, Ευγενία Καβαλάρη, που το παρουσίασε.

«Θέμα του βιβλίου η σωστή γωνία θέασης των πραγμάτων, που συνθέτουν την ανθρώπινη ζωή. Το βιβλίο ξεκινά από το ατομικό, για να καταλήξει στο συλλογικό, και το διακρίνει ο έντονος υπαρξιακός στοχασμός και η κοινωνική ευαισθησία», πρόσθεσε η εισηγήτρια.

Grammata Smyrni Mpravakis4Στη συνέχεια, ο συγγραφέας, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πως ο λογοτέχνης Μπραβάκης (ήδη έχει δημοσιεύσει δύο ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα) είναι άρρηκτα δεμένος με τον μουσικό, έδωσε εκείνες τις μυστικές δομές του βιβλίου του, που προσιδιάζουν στα είδη γραφής της μουσικής, συγκρίνοντας μ’ έναν πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο τις δύο φόρμες τέχνης, τη μουσική με τη λογοτεχνία.

Grammata Smyrni Mpravakis2Στην πορεία αυτής της διαδικασίας πολύτιμη στάθηκε η παρουσία του κιθαρίστα Θεόφιλου Μπίκου, μαθητή του Κώστα Μπραβάκη και τώρα καθηγητή στο «Ωδείο Φίλιππος».

Η βραδιά έκλεισε με μια σουίτα, σύνθεση του Κώστα Μπραβάκη, αφήνοντας στο κοινό την αίσθηση της μελωδίας, που αναδίδουν όχι μόνον οι νότες αλλά και οι λέξεις.

 

* To εξώφυλλο του βιβλίου φιλοτεχνήθηκε από τη Νεφέλη Μπραβάκη

banner-article

Ροη ειδήσεων