Πολιτισμός

Διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων του ΑΝ.ΔΥ. Βέροιας

Politismos diimero andy 21 22 3 15

Συλλογή Μικροσυσκευών για Ανακύκλωση & Δενδροφύτευση στο Άλσος Παπάγου


1. ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, 09:00-14:00 ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

2. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ (ΚΑΤΩ ΘΕΑΤΡΑΚΙ), 10:00-12:00 ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γης» που είναι η 23η Μαρτίου, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας αναλαμβάνει για 3η χρονιά την πραγματοποίηση διήμερων περιβαλλοντικών δράσεων:

• συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου στις 21 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 09.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι.

• δενδροφύτευση στις 22 Μαρτίου 2015, ημέρα Κυριακή και τις ώρες 10.00 το πρωί έως 12.00 το μεσημέρι στο Άλσος Παπάγου στο κάτω θεατράκι.

Politismos diimero 2andy 21 22 3 15Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι αφ’ ενός η συνεχής ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη διαχείριση άχρηστων ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών, προβαίνοντας σε ανακύκλωση τους, διαφορετικά αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον μας, ενώ αντίθετα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων. Αφ’ εταίρου, η ανάδειξη και προώθηση του μηνύματος για την προστασία και αναδάσωση του γερασμένου πλέον Άλσους Παπάγου, με σταδιακή αντικατάσταση των πεύκων με νέα πλατύφυλλα δέντρα, για μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς και περισσότερη δροσιά το Καλοκαίρι, στα πλαίσια εφαρμογής εγκεκριμένης μελέτης του δασολόγου του Δήμου Γιάννη Σημανίκα.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν αυτές τις δράσεις.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 09.00 π.μ. με 02.00 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, να ανακυκλώσουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Δημαρχείου. Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις συσκευές προς ανακύκλωση σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια. Η παραλαβή τους θα γίνει από οχήματα του Δήμου μας και θα παραδοθούν στην πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”.
Την επομένη, θα συναντηθούμε όλοι στο εγκαταλειμμένο πλέον Αναψυκτήριο του Άλσους Παπάγου στις 10.00 π.μ., ώστε να κάνουμε μία βόλτα μέχρι το Κάτω Θεατράκι, να καθαρίσουμε το μονοπάτι, να κάνουμε εργασίες βελτίωσης της χλωρίδας και να φυτέψουμε τα πρώτα πλατύφυλλα δενδρύλλια. Στη συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη μελέτη σχετικά με την επιβίωση του μοναδικού πνεύμονα οξυγόνου της πόλης μας και παρουσίαση στοιχείων της χλωρίδας και πανίδας (πουλιά) του συγκεκριμένου άλσους από τον Περιβαλλοντολόγο Αλέξανδρο Γκάσιο (μέλος του Δ.Σ. του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας), που θα αναδείξει θεατές και αθέατες πτυχές του Άλσους ενδιαφέρουσες για όλους τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στη δράση.

Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας
«Δρω, άρα υπάρχω!»

banner-article

Ροη ειδήσεων