Σχόλια

Είναι … “γκατζετάκιας” ο άνθρωπος. Το’ χει!!!

Sxolia Gatzetakias

Έρχονται… e-roufianoi στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ;;;

Το κατέχει το… «σπορ» με τις νέες τεχνολογίες. Είναι γκατζετάκιας ο δικός μας, που λενε κι οι πιτσιρικάδες στην ευρω – αργκό.

Μάλιστα πολλοί, εκ της κοινής γνώμης, αναρωτήθηκαν τι κρατάει ο Υπουργός στο εσωτερικό της τσέπης του, όπου έχει διαρκώς  το χέρι εντός.
Κάποιοι είπαν… κασετοφωνάκι για να καταγράφει τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους. Αφού κατά τον ίδιο, οι διερμηνείς – μεταφραστές παραφράζουν ενίοτε τα λεγόμενά του…!

Ήξερε λοιπόν καλά τι έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, που τρωγόταν πριν ακόμα εκλεγεί κι αυτός και το κόμμα του, όταν έσπευδε να μας ενημερώσει για προτεινόμενους ηλεκτρονικούς τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Αλλά δε φανταζόμασταν ότι, πέρα από την προσεχώς επιβαλλόμενη χρήση των έξυπνων χρεωστικών καρτών, ταυτοτήτων κ.ο.κ. θα έφερνε την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας με …καλωδιακά μεροκάματα, για όποιον πραγματικά θέλει να δουλέψει. Μ’ ένα σμπάρο… πολλά τρυγόνια, δηλαδή!

Στην κυριολεξία! Αφού σκοπεύει να εξαπολύσει, από φοιτητές, νοικοκυρές, άνεργους, μέχρι και τουρίστες, που θα το παίζουν πελάτες σε διάφορα μαγαζιά, τουριστικής κυρίως ζώνης και εποχής, ύποπτα για φοροδιαφυγή, φέροντας εν κρυπτώ συσκευές καταγραφής των συναναστροφών και των συναλλαγών. Από δημοσιογραφικά ψηφιακά, μαγνητοφωνάκια, να φανταστούμε, μέχρι μικροκάμερες υψηλής ευκρίνειας εικόνας και ήχου.

Δηλαδή με άλλα λόγια, εφόσον αποτελεί σύγχρονη πολιτική η μετονομασία των εννοιών, με διατήρηση του περιεχομένου και μόνη την αλλαγή… «συσκευασίας» σερβιρίσματος, οι ρουφιάνοι της παλαιάς εποχής θα λέγονται πλέον e-roufianoi της νέας εποχής!

Είναι άλλωστε στο πνεύμα των ευρω – μεταρρυθμίσεων οι όποιες αλλαγές μας προάγουν, διεθνώς!!!

Διαβάστε επίσης:
Η Νέα Εποχή του Chip-ra επί σκηνής;;;

Στη φυλακή του BAR CODE…

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας