Ρεπορτάζ

Κανένας κίνδυνος για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Μακροχωρίου από εγκαταλελειμμένα οικόπεδα

Reportaz Chalatsis 3o Dim Makroxoriou4

Διαβεβαιώνουν στη «ΦΑΡΕΤΡΑ» οι υπεύθυνοι του Σχολείου

Reportaz Chalatsis 3o Dim Makroxoriou4

Ανησυχούν ωστόσο οι γείτονες

Σε συνέχεια του θέματος που έφερε την Τετάρτη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο Γραμματέας του Σώματος Σάκης Αποστολόπουλος, σύμφωνα με το οποίο παρακείμενα οικόπεδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, υπό πλήρη εγκατάλειψη, εγκυμονούν κινδύνους μολύνσεων από ποντίκια, τόσο για τον σχολικό περίγυρο, όσο και για την ευρύτερη γειτονιά, η «Φ» επισκέφτηκε τον εν λόγω χώρο, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Ο φακός μας όντως κατέγραψε τα χαρακτηριστικά κυριολεκτικής εγκατάλειψης του τοπίου στα εν λόγω παρακείμενα οικόπεδα (μισογκρεμισμένες παράγκες, βατσινιές και χόρτα που το ύψος τους ενίοτε ξεπερνά και τα 2 – 3 μέτρα), ωστόσο, για λόγους διάκρισης και νομικής τάξης, δεν τις δημοσιεύουμε, τουλάχιστον προς το παρόν, εωσότου επιληφθούν του ευπρεπισμού της περιοχής, είτε οι ιδιοκτήτες, είτε ο Δήμος, αφού ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πιο συγκεριμένα, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, σε ερώτησή του προς τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που του απευθύνθηκαν προφορικά, απέναντι από το σχολείο υπάρχουν δύο εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, ένα κοινόχρηστο και ένα ιδιόκτητο αλλά ο ιδιοκτήτης του τελευταίου λείπει στο εξωτερικό και πως υπάρχει έκδηλη ανησυχία από την ύπαρξη αρουραίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τη δημόσια υγεία.

Ο κ.Παπαδόπουλος απάντησε ότι όταν υπάρχει μια γραπτή αίτηση – καταγγελία σε εκκρεμότητα, απαντάται σε εύλογο χρονικό διάστημα και διευκρίνισε πως κανένα από τα δύο οικόπεδα δεν είναι ιδιωτικό.
«…Ίσως από αδιαφορία, ανέχεια ή και αμέλεια υπηρεσιών ή κάποιων συμπολιτών μας παρουσιάζονται αυτές οι εικόνες. Πάντως χρειαζόμαστε μέχρι και εισαγγελική άδεια για να μπούμε μέσα και να κάνουμε τις όποιες ενέργειες…», είχε πει επί λέξει ο Αντιδήμαρχος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΦΑΡΕΤΡΑ»
Για το θέμα μιλήσαμε με το Διευθυντή του σχολείου αλλά και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Reportaz Chalatsis 3o Dim Makroxoriou2ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΙΤΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ο κ. Παπαχαρίτων δήλωσε χαρακτηριστικά:
«…Εμένα προσωπικά δε μου έχει γίνει καμία καταγγελία για το θέμα που μου αναφέρετε, είτε για ποντίκια, είτε για οτιδήποτε άλλο, ούτε μου έχει γίνει κάποια ενημέρωση από κάτοικο ή κάποιον γονέα του σχολείου μας, ούτε και ξέρω το τι ακριβώς έχει συζητηθεί και έχει ειπωθεί. Ως σχολείο δεν έχουμε αντιμετωπίσει τίποτα προς στιγμή, γιατί τα πράγματα είναι από εμάς ελεγχόμενα, τα παιδιά δε βγαίνουν έξω από την αυλή του σχολείου. Αν φύγει η μπάλα εκτός, πηγαίνει ο εκπαιδευτικός για να τη φέρει αλλά και αυτό σπάνια γίνεται, αφού μόνον κατά την ώρα της Γυμναστικής δίνονται μπάλες, οπότε, παιδιά την ώρα που λειτουργεί το σχολείο δε βρίσκονται στο χώρο του δρόμου. Φυσικά η εικόνα στην περιοχή δεν είναι καλή και πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι για την φροντίδα, αλλά δεν είναι δική μας ευθύνη. Τα παιδιά έρχονται – και ιδίως τα μικρότερα στην ηλικία – και φεύγουν συνοδευόμενα πάντοτε. Εν κατακλείδι, το σχολείο μας λειτουργεί κανονικότατα και είναι ένα από τα πιο καινούργια και καλύτερα της Ημαθίας, και κτιριακά, από κάθε πλευρά υποδομών και σε επίπεδο προσωπικού…».

Reportaz Chalatsis 3o Dim Makroxoriou3ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΗΤΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Αντώνη Βήτου ο οποίος επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Διευθυντής. «…Αν είχαμε κάποιο κρούσμα, θα είχαμε τρέξει πρώτοι οι ίδιοι οι γονείς. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δεν ακούσαμε και δεν είδαμε κάτι…», είπε συγκεκριμένα.

ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
2014 11 18 Oikonomia dimotika teli 14 2Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ακολούθως με τον Σάκη Αποστολόπουλο, μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια, αφού, όπως μας είπε, θα μεταφέρει ο ίδιος γραπτές καταγγελίες των κατοίκων στον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και εκείνος με τη σειρά του θα κινηθεί αρμοδίως για όποιες ενέργειες κριθούν αναγκαίες, όσον αφορά τη φροντίδα των οικοπέδων, αν στο μεταξύ δεν αναλάβουν οι ιδιοκτήτες.

banner-article

Ροη ειδήσεων