Αθλητικά

Το Μπάσκετ των βετεράνων παίρνει… πρωτοβουλία για το παιδί

Athlitika syn typoy axtsis

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στις ώρα 6 μ.μ. στο ΔΑΚ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»

Συνέντευξη Τύπου των συντελεστών

Κωστής Χαλάτσης

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αθλητικός Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Βέροιας και ο Σύλλογος «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», σήμερα (11-2-15) το μεσημέρι, με θέμα τον φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ. στο ΔΑΚ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια συνδιοργάνωση των παραπάνω με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, ενώ το σύνολο των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί υπέρ της «Πρωτοβουλίας για το παιδί».

Πριν την έναρξη του αγώνα θα πραγματοποιηθεί βράβευση του Βεροιώτη αθλητή Κώστα Τσαρτσαρή για την προσφορά του στο άθλημα, καθώς επίσης και των παικτών που συμμετείχαν με την ομάδα του Φιλίππου Βέροιας τις δεκαετίες ’80 & ’90 στα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΤΕΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
«…Η όλη εκδήλωση είναι μια πολύ συγκινητική προσπάθεια δύο βασικών στόχων, να αποτίσει αφενός τιμή στον Κώστα Τσαρτσαρή και αφετέρου, η στήριξη του σκοπού της Πρωτοβουλίας. Πρόκειται για ενέσεις ηθικής ενίσχυσης αλλά και ουσιαστικής βοήθειας του έργου μας…», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δομής «Πρωτοβουλία για το παιδί» και συμπλήρωσε ότι η «Πρωτοβουλία» διανύει περίοδο απολογισμού και θα ακολουθήσει και δημοσιοποίηση στοιχείων που φανερώνουν το έργο της ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Μάλιστα ανέφερε ενδεικτικά ότι αυτή τη στιγμή, στα δύο σπίτια της δομής φιλοξενούνται 30 παιδιά και υποστηρίζονται οι οικογένειές τους, ενώ σε δεύτερο κύκλο υποστήριξης 50 παιδιά. Δεν πρέπει παράλληλα να λησμονείται ο καταλυτικός ρόλος του Κέντρου αναφοράς και συμβουλευτικής, για την άμεση υποστήριξη αναγκών, με το τηλέφωνο επικοινωνίας 23310 72303 διαθέσιμο σε 24ωρη βάση.

ΘΩΜΑΣ ΑΧΤΣΗΣ
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Ομάδας της Βέροιας Θωμάς Αχτσής, η σύνθεση των παλιών αθλητών της εθνικής είναι αξιοζήλευτη από κάθε προπονητή της Ελλάδας, κάτι που καθιστά τον αγώνα πολύ ενδιαφέροντα και από κάθε άποψη, και κυρίως αθλητική και κοινωνική ,ενώ μιλώντας για το ήθος του συναγωνίζεσθαι είπε ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί μακριά από εμπάθειες που χαρακτηρίζουν συνήθως τα τερέν. «Θα τα δώσουμε μεν όλα, αλλά με σεβασμό πάνω από όλα στους αντιπάλους μας», σημείωσε. Όσον αφορά το πνεύμα που εμπνέει την ομάδα συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τα αρχικά της ΕΡΤ: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, ΤΡΕΛΟΙ.

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ
«…Θέλαμε να κάνουμε οπωσδήποτε την εκδήλωση και ενημερώσαμε εξαρχής την «Πρωτοβουλία για το παιδί» ότι τα έσοδα θα πάνε στη δομή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, όπως, τον κ. Καπράρα, το Στάσου Μύγδαλα, την ΑΛΜΕΕ, τον κ.Μπέλα κ.α. χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των οποίων θα ήμασταν πολύ δύσκολα, αφού και τα έξοδα της διοργάνωσης είναι μεγάλα. Ωστόσο κι αν δε βρίσκαμε χορηγούς θα τα βάζαμε οι παίχτες από την τσέπη μας…», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Βέροιας και συμπλήρωσε ότι παράλληλα με τη διοργάνωση της ερχόμενης Δευτέρας, γίνονται ήδη επαφές και αναμένονται απαντήσεις από το ΔΑΚ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών που θα διεξαχθεί το Μάιο του 2015. Ακόμη ο κ. Καραθανάσης δήλωσε ότι πιθανότατα να παραβρεθεί, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδη και του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας, κατά τον αγώνα της Δευτέρας.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
Με την ομάδα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα αγωνιστούν:
o Κώστας Τσαρτσαρής
o Μπάνε Πρέλεβιτς
o Ευθύμης Ρεντζιάς
o Νάσος Γαλακτερός
o Γιάννης Γιαννούλης
o Νίκος Μπουντούρης
o Παναγιώτης Λιαδέλης
o Λευτέρης Κακιούσης
o Γιώργος Σιγάλας
o Χρήστος Κωνσταντινίδης

Προπονητής της ομάδας του Σ.ΒΕ.Κ.Ε. θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προπώληση εισιτηρίων για τον αγώνα γίνεται στα εξής σημεία:
Κέντρο Αναφοράς Πρωτοβουλίας για το παιδί, πλατεία Ζωγιοπούλου 3, τηλ. 2331072303
Γραφείο προέδρου Πρωτοβουλίας για το παιδί, Ανοίξεως 19, ισόγειο, τηλ. 2331029571

Η Γενική είσοδος είναι 5€, με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας