Απόψεις Βέροια

“Ξεθάβουν παλιές κλήσεις στο Δήμο Βέροιας!” γράφει ο Δημήτρης Τσιμούρας

2015 02 03 Arthrografia Tsimouras Klisi

Αξιοποιώντας ακόμη και… χουντικό νόμο αλλά και νόμο της τελευταίας στιγμής!

Αλγεινή εντύπωση μού προκάλεσε, παραμονές βουλευτικών εκλογών, ειδοποίηση που πήρα από το Δήμο Βέροιας για πληρωμή κλήσης 80 ευρώ, λόγω “παράνομου” παρκαρίσματος. Η κλήση, όπως αναγράφεται στην ειδοποίηση, βεβαιώθηκε απ’ την πάλαι ποτέ Δημοτική Αστυνομία, προ… τετραετίας(!) και συγκεκριμένα στις 17/2/11. Ταυτόχρονα, με ενημέρωναν ότι αν δεν πληρωθεί εντός δεκαημέρου θα ακολουθηθεί η “νόμιμη” πορεία για την εξόφλησή της. Δηλαδή θα την έστελναν προς είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο!

Με την επίσκεψή μου στον αρμόδιο επί των οικονομικών Αντιδήμαρχο Βέροιας εξέφρασα την απορία μου αλλά και τις αντιρρήσεις μου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που έχουμε υποστεί κυριολεκτικά μια τέτοια οικονομική αφαίμαξη την τελευταία τετραετία, τη στιγμή που ως πολίτες δεν είμαστε σε θέση να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδης ανάγκες μας, η Δημοτική Αρχή να ξεθάβει μια παλιά κλήση και να εγείρει τώρα μια τέτοια απαίτηση.

Και εν πάση περιπτώσει, εάν μου έστελναν έγκαιρα ειδοποίηση και όχι μετά από τέσσερα χρόνια, τότε πιο εύκολα θα είχα τη δυνατότητα να αποδείξω ότι ήταν άδικη. Γιατί μια τέτοια κωλυσιεργία από τις υπηρεσίες του Δήμου και απαιτήθηκαν… τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέχρι να μου σταλεί η ειδοποίηση για μια κλήση;

Ο κ. Αντιδήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του αλλά και τη συμπάθειά του γι αυτό που μου συμβαίνει, αλλά, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο. Ύστερα απ’ αυτήν την απάντηση κατέθεσα σχετικό έγγραφο, πιστεύοντας ότι θα υπάρξει κάποια ευαισθησία και θα επανεξεταστεί το αίτημα μου.

Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη απο τη γραπτή, απορριπτική στο αίτημά μου απάντηση του Δήμου, όταν διαπίστωσα ότι η εν λόγω απαίτηση της Δημοτικής Αρχής στηρίζονταν σε έναν χουντικό αναγκαστικό νόμο του 68, τον 344/68 άρθρο 2 καθώς και στον Ν.4304/14 (ΦΕΚ 234/23,10,2014 τεύχος Α), έναν νόμο που είναι σε ισχύ εδώ και δύο περίπου μήνες, νόμο απ’ αυτούς της βιομηχανίας νόμων και τροπολογιών, που ψήφιζαν χωρίς καν να διαβάζουν οι βουλευτές της καταδικασμένης πλέον απ’ το λαό πρώην συγκυβέρνησης!

2015 02 03 Arthrografia Tsimouras Klisi2Ύστερα κι απ΄ αυτό, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η αναλγησία της προηγούμενης κυβέρνησης υιοθετήθηκε πλήρως από τη Δημοτική Αρχή Βέροιας, η οποία μάλιστα επικουρικά επιστράτευσε και χουντικό νόμο για τη διεύρυνση των εσόδων της.
Με βάση τα παραπάνω, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι αυτή η ενέργεια δεν αφορά μεμονωμένο περιστατικό αλλά και ούτε ένα Δήμο, όπως αυτόν της Βέροιας. Το εν λόγω νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα σ’ εκείνες τις Δημοτικές Αρχές, που λειτουργούν ως διαχειριστές της εξουσίας, να ξεθάψουν ανάλογες περιπτώσεις κλήσεων ή άλλων οφειλών και να απαιτήσουν από τον πολίτη την είσπραξή τους μέσω του Δημόσιου Ταμείου, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τυχόν άρνηση ή αδυναμία πληρωμής συνεπάγεται κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του!

Και ας μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, προσποιούμενοι ότι εφαρμόζουν τον νόμο. Εκμεταλλεύονται τον νόμο και μάλιστα νόμο με χουντικό υποστύλωμα! Και οι κυβερνήσεις, που μας έφτασαν έως εδώ, νόμους εφάρμοζαν, μόνο που αυτοί οι νόμοι ήταν έτσι σχεδιασμένοι, ώστε να οδηγούν έναν λαό στην εξαθλίωση και μια χούφτα ανθρώπων στο να συγκεντρώνουν όλο τον πλούτο στα χέρια τους.

Ακόμη και αν αυτή, η κατόπιν εορτής, αξίωση του Δήμου Βέροιας, με βάση τους παραπάνω “νόμους” είναι μοναδική, είναι καταδικαστέα και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

2015 02 03 Arthrografia Tsimouras Klisi3Όμως το εν λόγω θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις, αν πράγματι αυτή η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Βέροιας, στην προσπάθεια της να βρει πηγές εισόδων, ξεθάβοντας και αξιοποιώντας ακόμη και χουντικούς νόμους, δεν αφορά μεμονωμένο περιστατικό, αλλά πολλά. Και φυσικά είναι αυτονόητο ότι άμεσα πρέπει ο Δήμος να πάψει να ψάχνει για τέτοια άδικα έσοδα που επιταχύνουν ακόμη περισσότερο την εξαθλίωση των δημοτών του, και να στραφεί σε πηγές εσόδων που πραγματικά δικαιούται, όπως από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Ύστερα από τα παραπάνω, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέροιας, έχουν λόγο αλλά και ευθύνη για τη διερεύνηση του εν λόγω θέματος αλλά επιβάλλεται να πάρουν θέση και για το κατά πόσο, σχεδόν μισό αιώνα μετά τη χούντα, υπάρχει κάποιο ηθικό έρεισμα, ώστε να χρησιμοποιούνται ακόμα οι νόμοι της, μιας και η σημερινή διοίκηση δια των ενεργειών της απέδειξε ότι οι χουντικοί νόμοι αλλά και αυτοί της τελευταίας στιγμής της καταδικασμένης από το λαό κυβέρνησης τής είναι απολύτως χρήσιμοι.

Τα συμπεράσματα ας βγουν από του δημότες της πόλης μας!

ΥΓ. Τέλος, είναι φανερό ότι η κλήση για το “παράνομο” παρκάρισμα, στο οποίο αναφέρεται η σχετική ειδοποίηση έγινε σε δρόμο, όπου το παρκάρισμα είναι μόνιμο, 24 ώρες το 24ωρο για όσα χρόνια είναι διαμορφωμένος ο δρόμος έτσι, ίσως και για μια δεκαετία. Τα δε απαγορευτικά σήματα έχουν εγκαταλειφθεί και από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου, αξιοποιούμενα απλώς από κάποιους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, στην προσπάθειά τους να προσκομίσουν, πριν και αυτοί απολυθούν, τον καθημερινό απαιτούμενο από τη Διοίκηση του Δήμου αριθμό κλήσεων! Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν πρόσφατες φωτογραφίες.

banner-article

Ροη ειδήσεων