Κόσμος

Στις 21:30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών

2015 01 22 Ellada Ta protaapotelesmata

ΥΠΕΣ και Singular Logic

Στις 21:30 της Κυριακής θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών των εκλογικών αποτελεσμάτων από τα περίπου 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία Singular Logic στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα στείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα.

«Στις συγκεκριμένες εκλογές, δύο με τρία κόμματα ‘παίζουν’ στο 3%. Υπάρχει η πιθανότητα να ξέρουμε ποιο θα είναι πρώτο, δεύτερο και τρίτο κόμμα, όχι όμως και ποιο θα είναι το τελευταίο που μπαίνει στη Βουλή, γεγονός που μπορεί να ανατρέψει την τελική εικόνα και τις έδρες» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Μιχάλης Καριώτογλου.

Πρόσθεσε πως ίσως να μην υπάρχει από νωρίς ασφαλής εκτίμηση για το εάν το πρώτο κόμμα παίρνει αυτοδυναμία και ποια κόμματα, τελικά, εισάγονται στη Βουλή.

Η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic θα είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Καριώτογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Διαφορές θα υπάρχουν στην ταχύτητα της ενημέρωσης των δεδομένων της Επικράτειας, η οποία από τα πέντε λεπτά που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, φέτος θα επιτυγχάνεται σε ένα λεπτό, και στα στοιχεία σταυροδοσίας, που ενώ μέχρι τώρα τα συγκεντρωτικά στοιχεία περιορίζονταν για τον νομό Αττικής, σε αυτές τις εκλογές θα παρέχεται η δυνατότητα έως το πρωί της Δευτέρας να υπάρχουν και για τις υπόλοιπες περιφέρειες, εξήγησε ο διευθυντής έργου των εκλογών στη Singular Logic, Αλέξης Δρυμιώτης.

Ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Σπύρος Μαραγκός, υπενθύμισε ότι οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όπως τον Μάιο του 2014, αλλά σε ειδικά εκλογικά καταστήματα στις πρωτεύουσες των περιφερειών που διαμένουν, και σε διάφορα κέντρα στην Αθήνα.

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων