Σχόλια

Η αιθαλομίχλη και στην πόρτα μας, στη Βέροια!

2015-01-13-Sxolia-Teukros-Aithalomixli

Τι απαντούν αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη;

Η οσμή των καμένων υλικών για θέρμανση στην πόλη της Βέροιας είναι χαρακτηριστική. Νέφος αιθαλομίχλης απλώνεται πάνω σε μια πόλη που οι κάτοικοί της δεν είχαν ανάλογη εμπειρία.

Αν και οι ειδικοί επιστήμονες πολλές φορές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία μας από το νέφος της αιθαλομίχλης, λόγω των βλαβερών και δηλητηριωδών συστατικών που περιέχει, όμως κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί γι αυτό.

Παρ’ όλο που φέτος η τιμή του πετρελαίου είναι πολύ πεσμένη σε σχέση με πέρυσι, οι κάτοικοι της πόλης μας, αδυνατώντας να αγοράσουν πετρέλαιο, στην πλειοψηφία τους, για να θερμανθούν, χρησιμοποιούν ακατάλληλα καύσιμα υλικά που έχουν από πολύ χαμηλό έως καθόλου κόστος, με αποτέλεσμα η καύση τους να προκαλεί αυτό το επικίνδυνο νέφος.

Στις περισσότερες πολυκατοικίες οι ένοικοι έχουν αυτονομηθεί και από ό,τι φαίνεται, στο πλαίσιο των θυσιών που υποβάλλονται για τη… σωτηρίας τους, ασκούνται και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όμως, επειδή υπάρχουν και κάποια όρια αντοχής, αναγκάζονται να θερμανθούν όπως-όπως και με οποιεσδήποτε συνέπειες για την υγεία τους.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό κι είναι ντροπή για ένα ευρωπαϊκό κράτος, για την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού, να στερεί τον 21ου αιώνα από τους πολίτες του στοιχειώδη αγαθά, όπως αυτό της θέρμανσης και της διατροφής!

Και επειδή το σοβαρότατο πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι πολιτικό και δεν είναι φυσικό φαινόμενο, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τι απάντηση έχουν να δώσουν γι αυτό αυτοί που βρίσκονταν στο τιμόνι της εξουσίας, οι οποίοι ζητούν και πάλι την ψήφο μας, μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, και πώς αυτό θα το αντιμετωπίσουν εκείνοι που θα εκλεγούν;

ΥΓ. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 5μμ σήμερα 13/1/15 στη Βέροια.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας