Αγροτικά

“Θέλουμε δίκαιη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών”

2014 07 28 Agrotika rodakino cogeca

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας

Μετα από την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την στήριξη των τιμών των ροδακίνων του 2014 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Θέλουμε να τονίσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι από την πρώτη ημέρα της συγκομιδής των ροδακίνων και με τις πρώτες τιμές που δώθηκαν στους παραγωγούς οι ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΕΩΡΓΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ αντέδρασαν άμεσα και απαίτησαν από την κυβέρνηση την λήψη μέτρων για την στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και για το σύνολο της παραγωγής.

Δεύτερο βασικό μας αίτημα η δίκαιη και ισότιμη κατανομή της «στήριξης» του εισοδήματος προς τους παραγωγούς .

Η διεκδίκησή μας λοιπόν αφορούσε το σύνολο της παραγωγής ροδακίνων από την πρώτη ποικοιλία έως την τελευταία . Για την πρό του «εμπάργκο» περίοδο, αλλά και αυτήν μετά. Αφορούσε επίσης ισότιμη στήριξη για τους παραγωγούς που ανήκουν σε «Ομάδες Παραγωγών» αλλά και για όσους δεν ανήκουν σ αυτές.

Με την σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για το ύψος των 33 εκ. ευρώ ενδεχομένως να καλύπτεται και να ικανοποιεί ποσοτικά το σύνολο της στήριξης ή ένα μέρος της . Αυτό που ζητάμε λοιπόν να διευκρινισθεί είναι το εύρος και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η κατανομή της.

Ολο αυτό το διάστημα σαν ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ σε συνεργασία με τους άλλους δύο ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ του νομού ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΝΑΟΥΣΑΣ και με την αρωγή της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» των ΑΓΡΟΤΩΝ δεν σταματήσαμε στιγμή να πιέζουμε στην κατεύθυνση αυτή είτε μεσω επαφών με την ηγεσία ΥΠΠΑΤ, είτε με επιστολές, είτε με συσκέψεις με παράγοντες, την Αντιπεριφέρεια κ.λ.π.

Όπως δεν σταματήσαμε στιγμή να παλεύουμε με συνεχείς διεκδικήσεις και πιέσεις όλα τα θέματα που είχαμε αναδείξει από την περίοδο των κινητοποιήσεων και μέχρι σήμερα. Στα θέματα της φορολόγησης των αγροτών, στο θέμα των μετακαλούμενων (μετακλητών) εργατών γής, θέματα αποζημιώσεων από τις θεομηνίες του καλοκαιριού κλπ

Ο αγώνας των Αγροτών δεν σταματάει μπροστά σε μεγάλες ή μικρές επιτυχίες για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Ο αγώνας μας θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν θέματα ανοιχτά.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣΑΣ καλους τους αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις τάξεις τους . Η πράξη μας έδειξε πως όταν αγωνιζόμαστε όλοι οι αγρότες μαζί , ενωμένοι, θα πετυχαίνουμε όλο και περισσότερα για τον κλάδο των αγροτών , όλο και ψηλότερα ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα .

Ο αγώνας μας συνεχίζεται….

banner-article

Ροη ειδήσεων