Αθλητικά

Βέροια – Καλλονή 1-1

2015-01-11-Athlitika-Veria-Kalloni-1-1

Ο Καλτσάς έδωσε προβάδισμα στη Βέροια στο 8′, ο Χουάνμα ισοφάρισε για την Καλλονή στο 16′

και παρά το υποσχόμενο ξεκίνημα οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Πως ξεκίνησαν
Για τους γηπεδούχους, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καντιμοίρης, που είχε μπροστά του τους Βέρτζο, Ραούλ Μπράβο, ενώ στα άκρα βρέθηκαν οι Μαλόν και Αμαραντίδη. Στον άξονα, δίπλα από τον Βεργώνη επέστρεψε ο Μπατιόν, ενώ πίσω από τον Μπεν κινήθηκαν οι Μπαργκάν, Παυλίδης και Καλτσάς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Χογκ υπερασπίστηκε την εστία της Καλλονής, με τους Βαλιό, αναστασιάδη να είναι το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα και τους Αντέγιο, Γιορέντε να βρίσκονται στα άκρα αυτής. Στον άξονα, τον Καϊτά πλαισίωσαν οι Καλτσάς, Χωριανόπουλος, ενώ πίσω από τον Χουάνμα βρέθηκε ο Τσαμπούρης με τον Μίνγκα.

Δυνατά η Βέροια
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο… κεφάτοι στο ματς, με ξεκάθαρη πρόθεση να πάρουν τον έλεγχο και να κάνουν το παιχνίδι τους. Από την άλλη, η Καλλονή είχε πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που φαινόταν και από την αρχική της σύνθεση, από όπου έλειπαν οι Μανούσος, Λεοζίνιο και Ναβάρο.

Η «Βασίλισσα του Βορρά», μάλιστα, κατάφερε να… δείξει τα δόντια της από νωρίς, αφού στο 7′ είχε δοκάρι με τον Μπατιόν, ενώ ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ. Μετά από λάθος της άμυνας της Καλλονής, ο Μπεν έφυγε στην κόντρα και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Καλτσά σε θέση «πάρε-βάλτο» και αυτός δε δυσκολεύτηκε να βρει για ακόμα μία φορά δίχτυα.

Άμεση απάντηση
Το τέρμα του Καλτσά, άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, αφού το πλάνο των φιλοξενούμενων κατέρευσε και πλέον έπρεπε να βγουν στη επίθεση και να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Και αυτή, ήρθε πιο νωρίς από ότι θα περίμεναν, αφού η απάντηση ήταν άμεση! Ο Χουάνμα ήταν αυτός που ανέλαβε δράση, προειδοποιώντας αρχικά σε τετ α τετ που νικήθηκε από τον Καντιμοίρη, τον οποίο όμως, κρέμασε με εντυπωσιακή κεφαλιά λίγο αργότερα, για να φέρει το παιχνίδι και πάλι στα ίσα.

Έπεσε ο Καλτσάς και ο ρυθμός
Το γκολ του Χουάνμα ήταν το… κύκνειο άσμα του πρώτου μέρους, αφού από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο Καλτσάς, που σε μία διεκδίκηση γύρισε το πόδι του και για αρκετή ώρα δεν το πατούσε καλά. Έτσι, με το παιχνίδι να είναι βασισμένο πάνω του, η Βέροια μπλόκαρε και δε μπορούσε να απειλήσει.

Τα… ίδια και στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κι αυτό με… καλό οιωνό, αφού η Καλλονή κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία της Βέροιας, με τον Καλτσά, όμως, να μην μπορεί να ολοκληρώσει την ανατροπή. Η απάντηση των γηπεδούχων, άργησε, αλλά ήρθε τελικά στο 68′ με φανταστική ενέργεια του Καλτσά, της Βέροιας αυτή τη φορά, που με γυριστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Χογκ.

Από εκεί και πέρα, αν και οι δύο ομάδες έψαξαν το τέρμα που θα τους χάρισε το τρίποντο, δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικές, με αποτέλεσμα να μείνουν στο 1-1 και να μοιραστούν βαθμούς και εντυπώσεις.

Συνθέσεις:
ΒΕΡΟΙΑ (Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπατιόν (63′ Άρσε), Καλτσάς, Παυλίδης (72′ Κάμπορα), Μπαργκάν (81′ Γεωργιάδης), Μπεν.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Γιορέντε, Χωριανόπουλος (82′), Κεϊτά, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Μίνγκας (73′ Καμαρά), Χουάνμα (84′ Μπαρέρα).

MVP. Καλτσάς. Είναι… μία ομάδα μόνος του! Αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της Βέροιας κι αυτό φάνηκε και από την πτώση της «Βασίλισσας του Βορρά» όταν δεν πατούσε καλά το πόδι του. Ακόμα ένα τέρμα, πολύ καλή εμφάνιση, είχε και δοκάρι σε μία εκπληκτική ενέργεια.

Στο ύψος του. Μπεν. Επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις μετά από καιρό, από δική του σέντρα ακριβείας μπήκε το γκολ και γενικά, βοήθησε αρκετά. Έχει ακόμα μία πολύ ωραία προσπάθεια στο ματς, όμως ο Χογκ του είπε «όχι».

Αδύναμος κρίκος, Η άμυνα της Βέροιας, που μετά από καιρό είχε… βασικούς, αλλά υπέπεσε σε πολλά λάθη. Οι πολλοί τραυματισμοί που έφεραν αρκετούς πειραματισμούς, χάλασαν την χημεία και αυτό σήμερα φάνηκε.

Η γκάφα:
Ανήκει στον Ματζουράκη, ο οποίος κατέβασε την Καλλονή πολύ αμυντικά, κάτι που στοίχισε στους γηπεδούχους, ειδικά στα πρώτα λεπτά. Η Καλλονή μπήκε αρκετά φοβισμένα και το πλήρωσε με το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε.

Το ταμείο του gazzetta: Βέροια και Καλλονή είναι οι δύο ομάδες που ξεκίνησαν πιο εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, όμως πλέον δείχνουν να έχουν… καταρρεύσει. Στην σημερινό παιχνίδι έψαξαν την επιστροφή στις νίκες, ειδικά η Βέροια θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο, όμως τελικά συμβιβάστηκαν με την «μοιρασιά» και τον ένα πόντο. Πλέον, αμφότερες καλούνται να ανεβάσουν στροφές, για να μην γκρεμίσουν, εντελώς, ότι έχτισαν στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων