Τοπικά

Πυκνό χιόνι σκεπάζει την Ημαθία, χωρίς προβλήματα, προς το παρόν

2014-12-31-Reportaz-chalatsis-xionia

Δηλώσεις αρμοδίων στη Faretra.info

Πυκνή χιονόπτωση «έντυσε» και συνεχίζει να «ντύνει» στ’ άσπρα, από νωρίς χθες το απόγευμα την Ημαθία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και τα πεδινά της, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα εγκλωβισμών ή ατυχήματα οποιασδήποτε φύσεως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

2014-12-31-Reportaz-chalatsis-xionia2Πιο συγκεκριμένα, βάσει των όσων δήλωσαν οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας των τριών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού (Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Νάουσας), προς το παρόν δεν έχουν δεχθεί ούτε μια κλήση απεγκλωβισμού, πλην των μοναχών της Σκήτης Τιμίου Προδρόμου που ζήτησαν εκχιονισμό, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.
Ζήτημα που όπως δήλωσε στη «Φ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαδόπουλος, θα τακτοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

2014-12-31-Reportaz-chalatsis-1xionia2Ακόμη ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο εκχιονισμός διεξάγεται κανονικά, πλην κάποιων καθυστερήσεων, εντός του Δήμου Βέροιας με οκτώ μηχανήματα και 21 άτομα προσωπικό στη βάρδια.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να απευθύνει έκκληση στους Δημότες να χρησιμοποιούν κανονικά τις αντιολισθητικές τους αλυσίδες στα Ι.Χ. και να καθαρίζουν επιτόπου τα πεζοδρόμια ή τις εισόδους των οικιών τους στα χωριά.
«…Τα μηχανήματα και το προσωπικό είναι συγκεκριμένα. Δεν θα μπορούν να περνούν δύο και τρεις φορές τη μέρα από παντού. Οφείλουμε όλοι, και οι δημότες, να κάνουμε αυτό που μπορούμε…», είπε χαρακτηριστικά.

2014-12-31-Reportaz-chalatsis-2xionia2Τέλος μιλώντας στη «ΦΑΡΕΤΡΑ» ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης επεσήμανε ότι η Υπηρεσία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα πριν πέσουν τα πρώτα χιόνια και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και σύσκεψη στο γραφείο του με τους αρμόδιους Πολιτικής Προστασίας και των τριών Δήμων.
Τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας πραγματοποιούν τακτικούς εκχιονισμούς και εφαλατώσεις με μόνο πρόβλημα το ότι πάγωσε χθες προσωρινά ένα μικρό τμήμα του οδικού άξονα Πατρίδας – Σκύδρας. «…Ήμασταν πανέτοιμοι πολύ πριν χιονίσει, αλλά δεν προβλέψαμε εκείνο το χθεσινό ξαφνικό -4ο C που πάγωσε αμέσως το πρώτο χιόνι. Αλλά ανταποκριθήκαμε άμεσα…», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης, συγκεκριμένα.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το επαρχιακό πεδινό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ στο ορεινό με αντιολισθητικές αλυσίδες.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας