Πολιτισμός

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας Βέροιας

2014-12-30-Politismos-thrakiki-estia-ekdiloseis-xrist

Έπειτα από τις όμορφες δραστηριότητες των προηγουμένων μηνών

και Πρόσφατα της ΒΑΡΒΑΡΑΣ σειρά είχαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας.

Την Κυριακή το πρωί 21 Δεκεμβρίου τα παιδιά του χορευτικού της Θρακικής Εστίας Βεροίας έψαλαν τα κάλαντα με μεγάλη χαρά στους δρόμους της πόλης μας, αλλά και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ στον πεζόδρομο (Προφήτου Ηλία).
Το απόγευμα και ώρα 18:00, η αίθουσα μας, έγινε ο αγαπημένος παιδότοπος των παιδιών μας, όπου το ΞΩΤΙΚΟ μαζί με τον ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ την μεταμόρφωσαν σε ένα λαμπερό στέκι εκπλήξεων για τους μικρούς μας φίλους.

Το ΞΩΤΙΚΟ με τα τραγούδια του, τα σκετς και τα μαγικά του έδωσε ένα χαρούμενο τόνο στην όλη εκδήλωση μας.
Στην συνέχεια έκανε την εμφάνιση του ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ με δώρα για τα παιδιά, που τον δέχθηκαν με ενθουσιασμό. Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά ένα – ένα θέλοντας να γνωρισθεί μαζί τους και να μοιράσει τα δώρα του.

Φεύγοντας το ΞΩΤΙΚΟ και ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ήρθε η ώρα του παραδοσιακού γλεντιού για τους με μεγάλους. Οι κυρίες της Θρακικής Εστίας Βεροίας, έφερα διάφορα εδέσματα και γλυκά (πολλά νηστίσιμα), όπου μέσα από τον χορό και το φαγοπότι, ευχηθήκαμε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.
Έτσι τελείωσε μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση στον χώρο μας.
Και μέσα από τις ευχές ορίσαμε η επομένη συνάντηση μας να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, γιορτάζει μαζί μας για ακόμα μια χρονιά τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου. Έπειτα από τις όμορφες δραστηριότητες των Χριστουγέννων, σειρά έχουν αυτές της Πρωτοχρονιάς με αγαπημένες γιορτινές ιστορίες, καρτ-ποστάλ, παιδικά βιβλία, φανταστικά ταξίδια και κινηματογράφος… Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των παρουσιάσεων:

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε από κοντά, την αναβίωση του πανάρχαιου δρώμενου «Μωμόγεροι», ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Ροδοχώρι Ναούσης για 10η συνεχή χρονιά. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30 π.μ. μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ροδοχώρι, όπου οι Μωμόγεροι, συνοδεία των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με ζωντανής παραδοσιακής μουσικής αλλά και του κόσμου που παρακολουθεί το δρώμενο, γυρίζουν και χορεύουν σε όλα τα σπίτια του χωριού…

Φέτος τα Χριστούγεννα ο αγαπημένος παιδότοπος των παιδιών μεταμορφώθηκε σε ένα μαγευτικό και φωτεινό σπίτι των Χριστουγέννων. Ε, που αλλού θα μπορούσε να κατοικεί ο Άγιος Βασίλης; Με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκε φέτος να έρθει στον παιδότοπο «Punchinello», όπου θα περιμένει καθημερινά τους μικρούς του φίλους που τόσο αγαπάει, για να τους γνωρίσει όλους έναν έναν από κοντά. Ελάτε να του μιλήσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί του, γράψτε σε ένα χαρτάκι τι δώρο θέλετε να σας φέρει και ρίξτε το στο τσουβάλι του… Ήσασταν καλά παιδιά φέτος; Τότε ο Άγιος Βασίλης θα πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας