Πολιτική

Με το βλέμμα στις… κάλπες η τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ

2014-07-12-politiki-oloklhrotismos

Η τρίτη και «φαρμακερή» για την κυβέρνηση διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

διεξάγεται στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή με όλα τα κόμματα να προεξοφλούν – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – ότι οι αναγκαίοι «180» αποτελούν άπιαστο στόχο. Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την παροιμιώδη «συνέντευξη» στη ΝΕΡΙΤ, όπου ανέπτυξε επί της ουσίας το σύνολο της προεκλογικής ρητορικής που θα ακολουθήσει, έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο στις 2 το μεσημέρι.

Όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από εκεί τη διάλυση της Βουλής και την διενέργεια πρόωρων εκλογών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Δεν αναμένεται όμως να είναι «τυπικός», αλλά να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που «πάλεψαν» για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι θα συγχαρεί τους υπουργούς του και θα ευχαριστήσει ακόμα μια φορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συνεργασία.

Ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πιο ισχυρούς «πονοκεφάλους» να αντιμετωπίσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη την ίδρυση νέου σχηματισμού με τον οποίο θα κατέλθει στις εκλογές. Οι τελευταίες προσπάθειες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να «κατευνάσει» τον προκάτοχό του και πρώην πρωθυπουργό, υποσχόμενος την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έπεσε στο «κενό» με αποτέλεσμα να διακυβεύεται πλέον η παρουσία του άλλοτε κραταιού κόμματος στο πολιτικό σκηνικό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως ήδη κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, να προχωρήσει σε δηλώσεις, αλλά και να θέσει σε πλήρη λειτουργία τις κομματικές «μηχανές». Τα «φλέγοντα» ζητήματα που θα απασχολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζονται μόνο στην αντίκρουση της κινδυνολογίας, η οποία «θα οργιάσει» όπως λένε οι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου. Στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται ένα ενδιαφέρον «μπρα ντε φερ» με επίκεντρο τα σενάρια για την σύμπραξη με άλλους σχηματισμούς και υποψηφίους. Αναμένεται δε να οριστικοποιηθεί το ραντεβού με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος θα φτάνουν οι λίστες των νομαρχιακών επιτροπών με τους «διαθέσιμους» υποψηφίους βουλευτές.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας