Πολιτική

Ν.Παππάς: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πολιτική παρένθεση

2014-12-27-Politiki-allagi-istoriki

«Αλλαγή ιστορικών διαστάσεων»

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μια πολιτική παράνθεση, θα είναι μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων, αναφέρει σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

«Η χώρα λοιπόν είναι μπροστά σε μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων. Όχι μπροστά σε μια απλή εναλλαγή κομμάτων στη διακυβέρνηση. Είναι μπροστά σε ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο, όχι μπροστά σε πολιτική παρένθεση. Σε αυτές τις εκλογές θα κερδίσει όχι απλώς ένα κόμμα. Αλλά μια πλατιά πολιτική, κοινωνική και εκλογική συμμαχία με ισχυρό προγραμματικό υπόβαθρο και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμμαχία που θα ξεκινήσει να γιατρεύει τις μνημονιακές πληγές και να ξαναχτίζει την Ελλάδα. Που θα επαναφέρει συνθήκες ομαλότητας, διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών» σημειώνει.
Και προσθέτει: «Αυτή η διαδικασία προφανώς δεν θα είναι παρένθεση. Θα είναι μια νέα ιστορική φάση που θα σφραγιστεί από τη δημοκρατική χειραφέτηση της χώρας».

Ο Νίκος Παππάς αναφέρει ότι αυτοί που διακινούν το σενάριο της παρένθεσης «παραδέχονται την επερχόμενη λαϊκή αποδοκιμασία και πιάνουν στασίδι ως αυριανοί υπονομευτές που θα ποντάρουν στην κατάρρευση της χώρας για τη δική τους παλινόρθωση».

Υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα φέρουν το τέλος του πολιτικού κύκλου που ζήσαμε τις δύο τελευταίες δεκαετίες καθώς:

«Πρώτον, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπυκνώνουν αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα, με τη ΝΔ να υπηρετεί τις προσδοκίες μιας ελάχιστης μειοψηφίας του ελληνικού λαού που κατάφερε μέσα στην κρίση να πλουτίσει.

» Δεύτερον, έχει μεσολαβήσει η οριστική διάσπαση των σχέσεων εκπροσώπησης που είχαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οικοδομήσει με τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

» Τρίτον, έχει επέλθει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της πρώτης πολιτικής δύναμης, και η προοπτική της οριστικής απόσυρσης του παλιού πολιτικού προσωπικού».

Πηγή: http://news.in.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων